Börtön jár a hulláért

Börtön jár a hulláért

Négy napra eldugta egy walesi kocsmáros egy halott vendégét, nehogy a rendőrség lezárja vendéglőjét, ő meg elessen a hétvégi élénkebb forgalom adta haszontól. Mindezért börtönbe került.

A 29 éves Jason Chidgey egy péntek éjjel bukkant rá a kocsma vécéjében egy törzsvendége holttestére. A takarítónő segítségével rejtette el a tetemet egy első emeleti hálószobában, a kocsma pedig a hét végén üzemelt, mintha mi sem történt volna. Amikor a törzsvendég hollétéről érdeklődtek annak barátai, a kocsmáros megnyugtatta őket, hogy nincs semmi baj, pár perccel korábban beszélt vele.

hotel

A kocsmáros azután keddre úgy rendezte a dolgokat, hogy megtalálják a néhai törzsvendég holttestét. A The Daily Telegraph című brit lap beszámolója alapján a kocsmárosnak a takarítónő lelkiismeretén bukott meg terve. A halott temetésének napján a nő nem bírta tovább magában tartani a dolgot, elment a rendőrségre és mindent bevallott. Mint mondta, rémálmok kínozták a történtek miatt. 

A bíróság 15 hónap börtönre ítélte a kocsmárost, és szemére vetette, hogy nem adta meg a kellő tiszteletet 48 éves törzsvendégének, aki – mint a brit lap írta – “természetes” halált halt: alkoholmérgezés végzett vele.