Mick Jagger

Mick Jagger szerelmeslevelei

Mick Jagger szerelmeslevelei

Árverésre bocsátják decemberben Mick Jaggernek, a Rolling Stones frontemberének a szerelmesleveleit, amelyeket Marsha Hunthoz, első gyermeke anyjához írt. Hunt anyagi nehézségei miatt akarja pénzzé tenni a leveleket.

A levelek 1969 júliusából és augusztusából származnak, amikor Jagger Tony Richardson filmjét, a Ned Kellyt forgatta Ausztráliában. A pályafutása során tucatnyi filmben szereplő zenész a szerelméről vall bennük, beszámol egy meg nem valósult médiaprojektről, Christopher Isherwood íróval való találkozásáról, és Emily Dickinson költészetéről is megosztja gondolatait. Megemlíti az írásokban Marianne Faithful énekesnővel való afférját, és Brian Jonesnak, a Rolling Stones gitárosának halálát.

A Franciaországban élő Hunt a The Guardian című brit napilapnak pénteken elmondta: nem tudja fizetni a számláit, ezért válik meg a tíz levéltől. Ugyanakkor hozzáfűzte: reméli, hogy aki megvásárolja azokat, képet kap egy kihaló generációról, és a levelekből többet tud meg arról, kik voltak ők, és hogyan éltek.

Az afroamerikai Hunt megjegyezte, hogy ő ihlette a Rolling Stones Brown Sugar című dalát, amelyet Jagger Ausztráliában írt.

Az árverésre december 12-én kerül sor a Sotheby’s aukciósházban. A becslések szerint 70-100 ezer fontot (25-35 millió forintot) is érhetnek a személyes hangú írások.

Kapcsolódó cikkek