Francia játékosé a lottó 169 millió eurós főnyereménye

Francia játékosé a lottó 169 millió eurós főnyereménye

Hazájában rekordot jelentő 169,8 millió eurót (48,4 milliárd forintnak megfelelő összeget) nyert az EuroMillions nevű lottójáték keddi sorsolásán egy francia játékos. Ezzel a páneurópai lottó történetének harmadik legnagyobb nyereményét zsebelte be.

A francia játékosé volt az egyetlen héttalálatos szelvény, és nyereményével maga mögé utasította hazájának eddigi csúcstartóját, egy mindmáig ismeretlen calvadosi férfit, aki a 2011. szeptember 13-i sorsoláson több mint 162 millió euróval (46,2 milliárd forint) lett gazdagabb.

A mostani szerencsés játékost valószínűleg korántsem keseríti el a gondolat, hogy 169,8 millió eurójával “csupán” az EuroMillions lottó 3. legnagyobb nyereményét sikerült bezsebelnie. A csúcstartó egy brit házaspár, amely idén augusztusban 190 millió eurót (54,2 milliárd forint) nyert a játékon.

A francia szerencsejáték-vállalat nem árulta el, hogy a keddi győztes az ország mely részéből származik. A Challenge magazin szerint bárki is legyen a szerencsés nyertes, immár ő a 221. leggazdagabb francia ember. A győztesnek 60 napja van rá, hogy átvegye nyereményét.

A páneurópai lottó történetének második legnagyobb nyereményét 2011. júliusában vitte el egy Nagy-Britanniában élő házaspár: a nyerteseknek akkor 185 millió euró (52,7 milliárd forint) ütötte a markát.