A magyar cirkuszvilág képviselőit fogadta audiencián XVI. Benedek

A magyar cirkuszvilág képviselőit fogadta audiencián XVI. Benedek

A nemzetközi cirkuszvilág közel hétezer képviselőjét fogadta szombaton vatikáni audiencián XVI. Benedek, közöttük a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. és a Fővárosi Nagycirkusz igazgatóját is.

Még a zuhogó eső sem rontotta el teljesen a Vatikánt magával ragadó cirkuszi hangulatot: egy napra cirkuszi sátor, körhinta és bábszínház került a Szent Péter térre a rómaiak és külföldiek nagy örömére.

A cirkuszvilágnak a pápai audienciára meghívott képviselői olasz rezesbandák ritmusára vonultak az Angyalvártól a Vatikánig. A legkülönbözőbb előadóművészek, zsonglőrök, bohócok, mutatványosok, bábosok, utcai zenészek, vidámparkok és karneválok dolgozói, utazó műsorokban fellépők, komédiások töltötték meg a vatikáni audienciatermet, ahol közel egyórás műsort tartottak a pápára várva.

Nem ez az első alkalom, hogy a cirkusz világa belépést kapott a Vatikánba, de egyszerre ennyien még nem találkoztak az egyházfővel. A találkozót az Elvándorlók és Úton Levők Pápai Tanácsa rendezte a Hit Éve alkalmából.

A mostani résztvevők Európa tizenhárom országából (Ausztria, Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc és Magyarország) és az Egyesült Államokból érkeztek.

Első alkalommal kapott vatikáni meghívást a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA), melyet Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató képviselt és a fővárosi Nagycirkusz Richter József igazgatóval.

Utoljára 1979-ben lépett fel magyar artista a Vatikánban, Eötvös József és családja akkor II. János Pál előtt szerepelt.

Kapcsolódó cikkek