Sértegetik XVI. Benedek Twitter- Fiókját

Sértegetik XVI. Benedek Twitter- Fiókját

Néhány nap alatt meghaladta a hétszázezret XVI. Benedek december 3-án indult Twitter-fiókja követőinek a száma pozitív és negatív üzenetekkel egyaránt.

Érkezett már pozitív, negatív, vicces és sértő üzenet is a mai kommunikációs kultúrának és a Twitter világának megfelelően, hangoztatta Celli bíboros a Vatikáni Rádióban.

A Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke a Pontifex című pápai Twitter-fiók első négy napjának tapasztalatairól számolt be. Csütörtök reggelig 700 ezren csatlakoztak már a katolikus egyházfő mikroblogjához. Celli szerint karácsonyra a követők száma meghaladhatja az egymilliót is.

“Nem célunk, hogy a milliós követőtáborral bíró sztárokkal vagy politikusokkal versenyezzünk, de bennünket is meglepett a pápai Twitter-fiók hirtelen sikere”: hangoztatta a bíboros. XVI. Benedek számára a legfontosabb az, hogy “jelen legyen”.
   
A negatív tartalmú, az egyházat vagy a pápát sértő hozzászólások viszont nem okoztak meglepetést: “Számoltunk velük. Az egyház problémáit sem lehet egy tweettel megoldani”.

Követők már vannak, de az egyelőre nyolc nyelvű (olasz, angol, francia, német, spanyol, portugál, lengyel és arab). A  Pontifex csak december 12-én indul el a jövő heti általános audiencián és kezdetben a szerdai audienciák tartalmát közli majd. Ezen kívül a twitterezők, az askpontifex hastagon hittel kapcsolatos kérdéseket is feltehetnek XVI. Benedeknek.

A pápa nem fog tudni több százezer jelentkezőnek egyszerre válaszolni, ebben a szentszéki munkatársai segítenek majd neki, de a teológiai válaszok az ő útmutatását követik.