Már több mint 1,1 milliárd mobilhasználó van Kínában

Már több mint 1,1 milliárd mobilhasználó van Kínában

November végén már 1,104 milliárd ember használt mobiltelefont Kínában. Ezt jelentette be az ipari és információtechnológiai minisztérium.

Az előző hónap adataihoz képest ez 0,9 százalékos növekedést jelent, az év első tizenegy hónapja során pedig 118 millió fővel nőtt a mobilkészüléket használók száma a kelet-ázsiai országban.

 Az új felhasználók száma töretlen növekedést mutat, az egymilliárdos határt februárban lépte át Kína. A statisztika szerint a lakosság 82 százaléka rendelkezik hordozható telefonnal, közülük 220 millióan használnak 3G-s szolgáltatást. A szélessávú internetet használók száma január és december között több mint 24 millió fővel nőtt, mobilinternetet 110 millióval többen használnak, mint az év elején, és így a számuk a 750 millió főt is meghaladja.

Okostelefont a városi lakosság egyharmada használ, sőt, a Google és az Ipsos egy korábbi kutatásán a válaszadók 54 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a mobiltelefonja az egyik legfontosabb készülék a háztartásban, és a televízióját is előbb adná fel, mint a telefonját.

A növekedés a mobilszolgáltató cégek teljesítményén is megmutatkozik: összbevételük január eleje és november vége között megközelítette a 725 milliárd jüant (25,4 ezer milliárd forint), ami 11 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A Strategy Analytics kutatócég statisztikái szerint az idei év harmadik hónapjában Kína lett a világ elsőszámú okostelefon-piaca 24 millió értékesített készülékkel, azaz egymillió darabbal felülmúlva az Egyesült Államok forgalmát.