Nagy a családja? Utazzon Beregszászra!

Nagycsaládos napot tartanak szombaton Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének (KMNE) a szervezésében.

A reggel 9.15 órakor kezdődő rendezvény keretében bemutatkoznak az Ungváron, Beregszászon, Munkácson és Nagyszőlősön alakult nagycsaládos csoportok. Ezt követően Keresztes Ilona, a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorának szerkesztője és Mohai Tamás, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökségi tagja tart előadást a Házasság és annak megőrzése témakörben.

Délután a Kolompos zenekar ad koncertet, majd táncház zárja a programot. A beregszászi magyar konzulátus fővédnökségével tartandó esemény keretében a gyerekek számára külön programokat szerveznek.

A 2012 szeptemberében alakult KMNE fő feladatának tekinti a magyar nagycsaládok feltérképezését, csoportjaik létrehozását az egyes településeken. Célja továbbá, hogy a nagycsaládosok példáját felmutatva ráirányítsa a demográfiai mélyponton lévő társadalom figyelmét a jövőt megalapozó gyermekvállalás fontosságára.