Szoros kűzdelemben a macska lett a győztes

Szoros kűzdelemben a macska lett a győztes

Monopoly macskaA következő MONOPOLY bábu, amelyik áthaladhat a START mezőn, és felveheti a 200 dollárt …a macska! Az egy hónapos Facebookos szavazási időszak leteltével, mely idő alatt a világ 185 országából számtalan rajongó és szervezet igyekezett a bábuk közt tartani kedvencét, vagy elérni, hogy a saját bábujával cseréljenek le egy régebbit. Végül az összesített szavazatok alapján a macska bábu lett a győztes, így a Hasbro (NASDAQ: HAS) játékgyártó cég klasszikus játékának egy macska lesz a legújabb játékfigurája. A szavazatok 31 százalékát begyűjtő macska nagy előnnyel nyert a játékrobot, a gitár, a helikopter és a gyémántgyűrű előtt a MONOPOLY "Mentsd meg kedvenc bábudat" kampányban.

Monopoly macska

A rajongók számára meghirdetett nemzetközi online szavazás lezárását követően az NBC TODAY Showjának házigazdái (balról jobbra Al Roker, Savannah Guthrie, Matt Lauer és Natalie Morales) 2013. február 6-án, szerdán New Yorkban bemutatták a MONOPOLY társasjáték legújabb szereplőjét – a macska bábut. A macska a klasszikus társasjáték egyik eredeti bábuját, a vasalót váltja fel. (Fénykép: Jason DeCrow/Invision for Hasbro/AP Images)

A szavazás során, amelyet azért indítottak, hogy a rajongók maguk dönthessenek, melyik eredeti bábut szeretnék ‘megmenteni’, Scottie kutya már a kezdetektől egyértelműen az egyik kedvenc volt, és végül a szavazatok 29 százalékát kapta. Eközben a vasaló, a talicska és a cipő bábuk támogatói kampányt folytattak, hogy kedvenc bábujuknak ne kelljen életfogytig “börtönbe vonulnia”, hanem továbbra is ‘játékban maradhasson’. A sokáig szoros, fej-fej melletti verseny során végül a vasaló maradt le. A szavazatoknak mindössze 8 százalékát elnyerő ikonikus bábu a talicska és a cipő mögött ért be a célba, így mindörökre búcsúznia kell a MONOPOLY társasjátéktól. Az 1930-as években, amikor a bábu bekerült a figurák közé, a vasaló még a mindennapi élet szerves része volt, mára azonban kiesett a Monopoly kedvelőinek kegyeiből, így kivonják a játékból.

Monopoly bábuk
A Hasbro a vasaló helyett késedelem nélkül elkezdi gyártani az új MONOPOLY játékok dobozába bekerülő macska bábut, így azoknak, akik továbbra is a vasaló bábuval és a másik hét klasszikus figurával szeretnék játszani a társasjátékot, viszonylag kevés idejük marad arra, hogy még eredeti bábukat tartalmazó MONOPOLY-t vásároljanak. A már a macska bábut tartalmazó új MONOPOLY társasjáték 2013 közepe/vége felé kerül a boltok polcaira.

“Tudatában vagyunk annak, hogy a macskakedvelő emberek szerte a világon örömmel fogják üdvözölni az új macska bábut a MONOPOLY társasjátékban” – nyilatkozta Eric Nyman, a Hasbro Gaming rangidős elnökhelyettese és nemzetközi márkaigazgatója. “Bár kicsit szomorúak vagyunk, hogy a vasaló bevégezte pályafutását, a macska bábut azonban remek választásnak tartjuk a rajongók részéről, és nincs kétségünk afelől, hogy az eredeti bábukhoz hasonlóan idővel a macska is ikonikus játékfigurává válik.”

A Hasbro a MONOPOLY “Mentsd meg kedvenc bábudat” kampányt a Facebookon január 9-én indította el, és a szavazási időszak 2013. február 5-én zárult. A rajongók ellátogathatnak a Facebook.com/Monopoly oldalra, hogy búcsút mondjanak a vasalónak, és tájékozódjanak a MONOPOLY “Mentsd meg kedvenc bábudat” kampány egyéb részleteiről.

Amit a Hasbro-ról tudni kell…

A Hasbro, Inc. (NASDAQ: HAS) márkás játékokat gyártó és forgalmazó vállalat, amely elkötelezett a gyermekek és családok játék iránti alapvető igényének kielégítése mellett. A vállalat világszerte kedvelt, vezető márkákat tartalmazó portfóliójában szerepel többek közt a TRANSFORMERS, a MONOPOLY, a PLAY-DOH, a MY LITTLE PONY, a MAGIC: THE GATHERING, a NERF, a LITTLEST PET SHOP és a G.I. JOE. A Hasbro arra törekszik, hogy a számos játékszer és társasjáték mellett különféle televíziós programokkal és mozifilmekkel, digitális játékokkal, valamint egy széles körű licencprogram révén számos formában és formátumban kiadott innovatív játékaival mindenhol és mindenkor örömet szerezzen, és kellemes szórakozást biztosítson vevőinek. További információkért, kérjük, látogassanak el a www.hasbro.com internetes oldalra.