Jönnek a szaúdiak

fiatal szaúdi férfiSzaúd-Arábia a jövőben nagymértékben emelné az állami ösztöndíjjal Magyarországon tanuló diákjainak a számát és elkötelezett a felsőoktatási intézmények kutatási együttműködésének fejlesztésében. Ez hangzott el Kövér László házelnök és Halid bin Mohamed al-Ankari, a Szaúd-Arábiai Királyság felsőoktatási miniszterének megbeszélésén.

Az Országgyűlés Sajtóirodájának pénteki tájékoztatása szerint a hivatalos találkozón a házelnök kiemelte, hogy Magyarország számára Szaúd-Arábia kiemelt fontosságú partner az arab országok között. A 2010-ben meghirdetett keleti nyitás politikájának kézzel fogható eredménye, hogy a két ország kapcsolatai intenzíven fejlődnek – mutatott rá Kövér László.

Halid bin Mohamed al-Ankari a felsőoktatást nevezte az egyik legfontosabb hosszú távú együttműködési pontnak, ezen belül is az oktatási, tudományos és kutatási területet. Hozzátette, a jövőben nagy mértékben kívánják emelni az állami ösztöndíjjal Magyarországon tanuló diákok számát és elkötelezettek a felsőoktatási intézmények kutatási együttműködésének fejlesztésében.