Túl van a nehezén New York

Túl van a nehezén New York

Elvonult a hóvihar szombat estére a New Yorktól Bostonig terjedő folyosótól nyugat felé, de átlagosan 90 centiméteres hótakarót hagyott maga után. Sok autós rekedt az utakon, vannak, akik nem tudnak kilépni sem a házukból. Legalább nyolc halálesetet írnak a vihar számlájára, köztük hármat Kanadában, és 650.000 háztartás, illetve iroda van áramszolgáltatás nélkül.

New York város három nagy repülőterét újra megnyitották, de a bostoni Logan légikikötőt várhatóan csak helyi idő szerint vasárnap hajnalban. Vasárnap napközben már várhatóan a legtöbb menetrend szerinti járat elindul. New York Cityt, amelyet elkerült a vihar derékhada, 28 centiméternyi hó borítja – közölte Michael Bloomberg polgármester. Long Islanden azonban több száz autó rekedt az utakon. Még a hókotrók is elakadtak, éppen az autók miatt. A személygépjárműveket motoros szánnal közelítették meg a katasztrófamentők, hogy ki tudják menteni a bennük ülőket. Voltak azonban olyanok, akik autójukban töltötték a péntek éjszakát.
Massachusetts, Rhode Island és Connecticut államokban mindenütt megtiltották a közlekedést, csak a hatósági járművek járhattak. A tilalmat szombat estére Rhode Island kivételével feloldották, de arra kérték a lakosságot, hogy még mindig maradjon otthon, amíg el nem takarítják a havat az utakról. A legtöbb havat valószínűleg Connecticut kapta, Hamden városban 101 centiméter esett.