Bécsben tanácskoznak az Európai Néppárt vezető politikusai

Bécsben tanácskoznak az Európai Néppárt vezető politikusai

Az Európai Tanács jövő heti ülésére felkészülő találkozóra gyűltek össze csütörtökön Bécsben az Európai Néppárt (EPP) vezető politikusai.

A találkozón részt vesz több európai állam- és kormányfő és vezető uniós néppárti politikus. A résztvevők között van az EU soros elnökségét betöltő Írország kormányfője, Enda Kenny, Traian Basescu román elnök, Antonisz Szamarasz görög és Orbán Viktor magyar kormányfő, valamint a házigazda Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetője, Michael Spindelegger alkancellár. Hivatalos az ülésre Angela Merkel német kancellár is.

Jelen van a tanácskozáson José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, Wilfried Martens, az EPP elnöke és Joseph Daul, az EPP európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

A szervezők közlése szerint a zárt ajtók mögött tartandó találkozó résztvevői az EU állam- és kormányfőinek jövő csütörtökön kezdődő kétnapos tanácskozására készülve gazdasági kérdésekről, többek között a fiatalok munkanélküliségéről és a gazdasági növekedést szolgáló intézkedésekről egyeztetnek. Az aktuális gazdasági kérdések mellett a jövő évi európai parlamenti választásokra való felkészülés is téma lehet.