Obama az egészségügyi reform védelmében kampányol

Obama az egészségügyi reform védelmében kampányol

Az amerikai egészségügyi rendszerhez való csatlakozást biztosító online ügyfélablak műszaki tökéletlensége helyett inkább arra kellene figyelni, hogy az egészségügyi reform milyen hasznos az amerikaiak számára. Ezt jelentette ki kedden a Fehér Házban Barack Obama amerikai elnök.

“A legfontosabb üzenet az, hogy nem fordulunk vissza” – hangsúlyozta Obama, hozzátéve, hogy az ő elnöksége alatt semmiképp sem vonják vissza a sokat támadott egészségügyi törvénycsomagot.

A televíziókban közvetített rendezvényen, amely a reform védelmében indított kampány részét képezte, az elnök rámutatott, hogy a 2010-ben elfogadott, de egyes elemeiben csak most októberben életbe lépett törvény működik és több millió amerikai előtt megnyitotta megfizethető betegbiztosításhoz jutás lehetőségét. Emlékeztetett a reformcsomag két népszerű rendelkezésére, miszerint a gyermekek 26 éves korukig a szülők biztosításának haszonélvezői lehetnek és a biztosítók a korábbi gyakorlattól eltérően nem tagadhatják meg a szolgáltatást azoktól, akiknek korábban észlelt egészségügyi gondjaik vannak.

Az elnök szerint a szövetségi kormány által az egészségbiztosítások megkötésére létrehozott HealthCare.com online ügyfélablak ma már elfogadható színvonalon működik. Barack Obama oldalán a fehér házi rendezvényen olyan amerikaiak álltak, akik az új törvénycsomag haszonélvezőinek vallották magukat.

A Fehér Házban szerdán “ifjúsági csúcstalálkozót” tartanak, hogy a fiatal korosztály körében is népszerűsítsék a reformot. Az legegészségesebbeknek a rendszerhez történő csatlakozása az elöregedő amerikai társadalomban kulcsfontosságú amiatt, hogy megfizethető szinten tartsák az egészségbiztosítás árát.