"Mesterházy alkalmas miniszterelnöknek"

"Mesterházy alkalmas miniszterelnöknek"

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök az MSZP nagygyűlésén, a Papp László Budapest Sportarénába 2014. január 25-én, fotó: Illyés Tibor/MTIZoran Milanovic horvát kormányfő szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök felkészült, tisztességes ember, aki minden szükséges adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy egy nagy hagyományokkal rendelkező európai ország miniszterelnöke legyen.

A horvát kormányfő erről a szocialisták szombati, budapesti nagygyűlésén beszélt, miután az MSZP kongresszusa délelőtt a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjévé választotta Mesterházy Attilát. A horvát szociáldemokrata pártot is vezető politikus a Papp László Budapest Sportarénában tartott rendezvényen elmondta: nehéz helyzetben lett pártelnök, alig néhány hónappal a választás előtt, amelyen végül nagy küzdelemben veszített, és ezt nehezen fogadta el. Ezzel szemben Mesterházy Attilának volt ideje felkészülni, felmérni a lehetőségeit, ezért csak annyit tanácsolhat neki, hogy ne értékelje alul az ellenfelét – jelentette ki.
   
A horvát kormányfő hazája nevében köszönetet mondott a magyaroknak mindazért a segítségért, amit a horvátoknak nyújtottak az elmúlt évtizedekben. Zoran Milanovic arról is beszélt. a szociáldemokrácia egyik legfontosabb célja ma a válsággal küzdő Európában az, hogy küzdjön az ellenségeskedés, a türelmetlenség és az idegengyűlölet ellen. A szociáldemokraták útja nehezebb, nagyobb erőfeszítést kíván, de sikerre vezet – jelentette ki a horvát miniszterelnök.

Kapcsolódó cikkek