Hódít a speciális vakrandevú Kínában

Hódít a speciális vakrandevú Kínában

Hatalmas piaca van a vakrandevúk szervezésének Kínában, ahol százezrek keresnek maguknak párt ezen a módon, s az első találkozók pedig sokszor extrém formájuk miatt is emlékezetesek maradnak.

Foglalkozás szerint, érdeklődési kör alapján, esetleg a szülők preferenciáit figyelembe véve társkereső ügynökségek és honlapok százai segítenek ma a kelet-ázsiai ország egyedülállóinak párt találni.

A kínai fiatalok – elsősorban a húszas éveik végén, harmincas éveik elején járó értelmiségiek – gyakran panaszkodnak munkahelyi túlterheltségre, s ebből fakadóan időhiányra. Nekik, valamint a speciális igényekkel rendelkező társaiknak kifejezetten kényelmes a meghatározott kritériumok alapján kiválasztott lehetséges jövendőbeliek egy csoportjával előre leszervezett vakrandevúkon való részvétel.

A vakrandevúkra szakosodott társkereső ügynökségek pedig minden lehetséges módon igyekeznek garantálni, hogy az általuk összeboronált párok valóban egymásra is találjanak. A találkozók legkülönfélébb módjai elérhetők, kezdve a legapróbb részletekig megrendezett csoportos gyertyafényes vacsoráktól, a közös múzeumlátogatásig vagy az egynapos kalandtúrán való részvételig. Legutóbb a sanghaji Spring Airlines légitársaság rukkolt elő egy új ötlettel: Sanghaj és Tajpej között közlekedő “randevújáratokat” indítva a repülőgépen való összezártsággal próbálja közelebb hozni az esetleges párokat.

Az előre meghatározott kritériumok alapján kiválasztott partnerekkel megszervezett találkozók ára pedig igencsak borsos. Az egyik sanghaji szervezőcég munkatársa, Ning Li az MTI tudósítójának 10 000 jüan (370 000 forint) körülire tette az alapárat, mely csupán egy egyszerű találkozást jelent. Az extrák – a randevúk körülményeitől függően – az alapár többszörösére növelhetik a számla végösszegét.