25 éves a Balassi Intézet

25 éves a Balassi Intézet

Színes programokkal ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a stuttgarti Balassi Intézet a sváb főváros kulturális éjszakáján. Ezt közölte a Balassi Intézet hétfőn az MTI-vel.

Mint írják, az évforduló alkalmából szombaton a Freelusion Stúdió közreműködésével az épület homlokzatára háromdimenziós alakzatokat vetítettek, amelyek váltakozó képekkel és színekkel elevenítették meg a falakat. Az intézet koncerttermében magyar-bolgár származású énekesnő, Péter Hajnalka és barátai minden órában egy-egy világzenei minikoncertet adtak.

A stuttgarti Balassi Intézet galériájában a budapesti központban már korábban nagy sikert aratott Megszínesített napfény című, Róth Miksa munkásságát bemutató kiállítás látható. A Róth Miksa születésének 150. évfordulója alkalmából megnyitott tárlat felnagyított fotókkal, eredeti vázlatokkal, korabeli és újabb fényképek segítségével idézi fel a Róth-műhely sokszínű és sokrétű munkásságát; mutatja be az életpálya főbb szakaszait és legfontosabb műveit.

Stuttgartnacht a sváb főváros egyik legfontosabb őszi kulturális eseménye. Az idén a múzeumok és galériák mellett a klubok, színházak, mozik, intézetek és akadémiák kapták a főszerepet, összesen több mint 70 különböző helyszín várta szombat éjjel a látogatókat.

Koncertek, színielőadások, artista showk, felolvasások, film- és médiaprojektek színesítették a programot az évente több mint 10 ezer látogatót vonzó eseményen.

Kapcsolódó cikkek