Nagyok

opera

Sztrájkot hirdetett három szakszervezet a Magyar Állami Operaházban október 28-ra, A hugenották premierjének napjára a kollektív szerződés hiánya miatt. 

tiltakozás

Tarr Béla kapja a Mexikói Autonóm Nemzeti Egyetem Filmarchívumának kitüntetését a pénteken kezdődő 15. Moreliai Nemzetközi Filmfesztiválon.

Enrique Iglesias
Tizennyolc év után ismét  koncertet ad Magyarországon Enrique Iglesias.

tánc

Csekkold! címmel november 3. és 5. között cseh színházi fesztivált rendeznek a budapesti Katona József Színházban.

Kicsik

Tíz emelet boldogság

Kínai turnéra készül a következő hetekben a Kabóca Bábszínház, a veszprémi társulat a kisgyermekeknek szóló Ha Dede című zenés játékot mutatja be Távol-Keleten.

cirkusz

A cirkusz nemcsak szórakoztató műfaj lehet, hiszen a cirkuszpedagógiai programokkal össze lehet kapcsolni az iskolai tananyagot is.

Különleges

Pécs

A 30Y együtteshez kapcsolódó, színházi előadással, kiállítással és koncertekkel is színesített - összművészeti hétvégét tartanak szombaton és vasárnap pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben. 

mikrofon a színpadon

A Kelemen Kvartett első vendége Horti Lilla szoprán lesz az Otthon a Zeneakadémián öt részes koncertsorozatban október 24-én.

Zene mindenkinek

zene

Magyar zenei esttel tisztelegtek Kodály Zoltán előtt halálának ötvenedik évfordulója alkalmából csütörtök este Párizsban, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO székházában.

hegedű

Magyar népi hegedűs és cigányprímáskurzus indul novemberben a Fonó Budai Zeneházban.

music

Négy népszerű zenekar ad ingyenes Szabadságkoncertet a Millenárison.

Ez mozog

filmtekercs

A Szárnyas fejvadász 2049 is díjat kap a novemberi Hollywoodi Filmdíjak átadásán.

film

Az első Budapesti Klasszikus Film Maraton a száz éve született Fábri Zoltán filmrendező Körhinta című filmjével nyílik meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban november másodikán.

mozi

Négy magyar mozifilm és egy animáció szerepel a napokban zajló varsói filmfesztiválon, ahol péntek délután lesz Antal Nimród A Viszkis című alkotásának világpremiere.

színház

Folytatódik a Pajtaszínház mintaprogram, amely amatőr színjátszó körök indítását támogatja olyan településeken, ahol korábban nem volt ilyen tevékenység.

zene

Jazzliget címmel koncertsorozat indul pénteken a főváros XVI. kerületében, a Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színházban.

Közkincs

könyvekA korábbinál nagyobb, különleges látványelemekből épített stand várja a magyar irodalom kedvelőit a Frankfurti Könyvvásáron a Balassi Intézet Publishing Hungary programjának köszönhetően.

Városliget
Sikeresen szerepelt a Liget Budapest Projekt és a hozzá kapcsolódó Smart Liget rendszer Európa legnagyobb ingatlanos rendezvényén.

színház

A korábbi sikeres előadásai mellett lemezbemutatóval, premierrel és az elmúlt tizenöt évet bemutató könyvvel várja a közönséget jubileumi évadában a Szegedi Egyetemi Színház.

Mert szép

ecset

A tatabányai festőművész 1956-os forradalom leverése után titokban készített festményeiből mutat be válogatást az a kiállítás, amely Egy rejtett életmű címmel szerdán nyílik Budapesten a Klebelsberg Kultúrkúriában.

ecset

Akár 120 millió forintért is elkelhet Rippl-Rónai József egyik legkorábbi "kukoricás" képe a Virág Judit Galéria őszi árverésén.

E-mail cím:


Jelszó: