Nagyok

taps
Átadták a Pannon Filharmonikusok alapította Lickl-díjat civil, muzsikus és menedzsment kategóriában.

Bogyay Katalin
A nemzetközi kapcsolatok erősítésében hiszek, mert bizalmat kell építenünk azokkal, akikkel együtt akarunk dolgozni és békét akarunk teremteni.

Marék Veronika

fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A művész 80. születésnapja alkalmából nyílt kiállítás vasárnap.

zene

Stratégiai együttműködésről írt alá megállapodást Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója és Herboly Domonkos, a Nemzeti Filharmonikusok megbízott főigazgatója csütörtökön Budapesten.

Kicsik

Télapó

Fotó: Kovács Attila/MTI

Az ünnepi díszbe öltöztetett szerelvénnyel szombaton és vasárnap is utazhatnak a gyerekek és családok.

ír

Január végéig jelentkezhetnek az általános iskolák 7. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre.

Különleges

színes

Pop-up kiállítás és tárlatvezetés, lámpakészítő workshop, világítós bábszínház és zseblámpás kriptatúra is szerepel a Kiscelli Múzeum vasárnapi, az adventi időszakhoz is kapcsolódó programjai között.

100 tagú cigányzenekar
Évadnyitó koncertet ad február 25-én a 100 Tagú Cigányzenekar a Papp László Budapest Sportarénában.

Zene mindenkinek

hegedű

A Duna televízióban ma este 20 óra 15 perckor kezdődő műsorban kiderül, hogy melyik produkciók kerülhetnek még be a középdöntőbe.

music

Már jelentkezhetnek a dobosok, basszusgitárosok, gitárosok, énekesek a jövő tavaszi Szeged Rocksra, melyen több száz vagy akár ezer muzsikus ad elő négy dalt.

logo

Az újabb tizenkét produkció bemutatkozását követően kialakul a középdöntő teljes mezőnye.

Ez mozog

mozifilm

Több mint ötvenezren látták eddig Mészáros Márta Aurora Borealis - Északi fény című új filmjét, amely október 19-én került a mozikban.

film fesztivál

Luca Guadagnino Szólíts a neveden című alkotása kapta vasárnap a Los Angeles-i filmkritikusoktól a legjobb filmnek járó díjat.

nyugdíjasok

Ingyenesen látogathatják a Veszprémi Petőfi Színház előadásait a hetvenöt éven feletti nézők.

kotta
A 135 éve született Kodály Zoltánra emlékeznek koncertekkel és a Klassz a pARTon! eseménysorozat programjaival december 16-án és 17-én Budapesten, a Müpában.

Balaton Sound 2015

Mások mellett a Chainsmokers, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix és Dj Snake is fellép a Balaton Sound fesztiválon, amelyet jövőre július 4-től 8-ig rendeznek meg Zamárdiban.

Közkincs

advent

Advent első vasárnapja az új egyházi év kezdete is. Ezt mondta Mohos Gábor atya, a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia titkára vasárnap az M1 aktuális csatornán.

színház

A budapesti Nemzeti Színház III. Richárd című előadásával kezdődik csütörtök este a gdanski Shakespeare Színházban a magyar színházi hét.

könyvek
A Magyar Írószövetség kezdeményezi, hogy 2018-tól minden évben február 18-án, Jókai Mór születésnapján rendezzék meg Kárpát-medence szerte a magyar próza napját.

Mert szép

régészet

Befejeződött annak a Budavári Madonna-szobornak a restaurálása, amelyet vélhetőleg a 15. század elején készített egy eddig ismeretlen mester. 

fenyőfa

Jótékonysági karácsonyfa-díszítés, adventi falu, kézműves termékek vására szerepel egyebek mellett az ünnepi programok között Szolnokon, ahol ismert mesék díszleteivel várják a kisebbeket a város főterén.

E-mail cím:


Jelszó: