Nagyok

Zene

Bízik a jó szereplésben Pápai Joci, aki május 11-én a második elődöntőben lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben Origo című dalával.

könyvElőször jelent meg magyarul Afonso Cruz Virágok című regénye a Typotex Kiadó gondozásában, a kötetet a portugál szerző jelenlétében mutatták be szombaton a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Pál Andrásnak ítélték idén a legjobb Shakespeare-alakításért járó Gábor Miklós-díjat a Radnóti Színház Téli rege című előadásában Leontes szerepének megformálásáért.

Harry Potter

Rekordszámú, kilenc trófeát gyűjtött össze a Laurence Olivier-díjak átadásán a Harry Potter és az elátkozott gyermek című új brit dráma vasárnap este a londoni Royal Albert Hall-ban.

Kicsik

Simic Alexander

fotó: mediaklikk.hu

Óriási megtiszteltetés ért egy 13 éves csellistát a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató válogatóján.

népmese 

Csaknem ötven programmal várja a gyerekeket és a családokat Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központ a Háry János Mesefesztiválon, amelyet május 27-én és 28-án másodszor rendeznek meg a tolnai megyeszékhelyen.

Különleges

tánc

Hagyományteremtő céllal rendezik meg a Miskolci Nemzeti Színházban a Horizont Nemzetközi Kortárs Fesztivált, a programsorozat kedden kezdődik és április 29-ig tart.

Jeff Goldblum

Jeff Goldblum visszatér a dínóvilágba a Jurassic World folytatásában.

Zene mindenkinek

zene

A külföldiek közül mások mellett Marilyn Manson, Parov Stelar, a Thievery Corporation és a Good Charlotte is felllép a Budapest Parkban.

hárfa

A budapesti Festetics-palotában április 29-én rendezett Hárfa napon koncertek és előadások mutatják be a közönségnek az 5000 éves múlttal rendelkező hangszert és annak történetét.

mikrofon a színpadon

Öt vidéki városban, Mosonmagyaróváron, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron és Nagykanizsán ad koncertet Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra áprilisban.

Ez mozog

logo

Május 10-ig jelentkezhetnek a népzene és a néptánc területén tevékenykedő 16 és 35 év közötti szólisták és együttesek a Fölszállott a páva című tehetségkutató versenyre.

film

Három neves filmes szakember kap életműdíjat az idei 52. nemzetközi filmfesztiválon a nyugat-csehországi Karlovy Varyban. 

Madonna

Blonde Ambition címmel életrajzi film készül a Universal filmstúdióban Madonnáról.

színházi maszkok

Elek Tibort nevezték ki a Gyulai Várszínház új vezetőjének.

Nemzeti Vágta

Jubileumi programsorozattal készül az idén tíz éves Nemzeti Vágta.

Közkincs

színház

Százhuszonkét évad alatt először tűzi műsorára a Vígszínház William Shakespeare legendás művét, a Hamletet.

könyv

Szvetlana Alekszijevics, Boualem Sansal, Krzysztof Varga, Háy János és számos más szerző köteteivel jelentkezik a csütörtöktől vasárnapig tartó 24. Budapesti Nemzetközi Könyvvásárra az Európa Könyvkiadó.

könyv

Az irodalmi programok mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, kvízjáték, versíróverseny, valamint színházi közönségtalálkozó is várja az érdeklődőket a Kis Könyves Éj - Független könyvesboltok éjszakáján.

Mert szép

balett

Először lesz látható Magyarországon A kalóz című balett, a pénteki bemutató az Operaházban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében valósul meg.

kézműipar

Szent György-napi sokadalom, kézműves vásár és az ország Waldorf-intézményeinek és pártolóinak művészeti találkozóját rendezik meg szombaton Óbudán.

E-mail cím:


Jelszó: