Nagyok

Szent Isván lovon

A Felvidéken tíz év után ismét bemutatják az István, a király rockoperát, amelyet ezúttal a Nemzeti Lovas Színház visz színpadra a dióspatonyi Slovakia Ringen augusztus 29-én.

mikrofon

Negyedik alkalommal emlékeznek Cseh Tamásra Bakonybélben az Énekmondók Emlékezete rendezvényével szombat délután.

Hobo, Földes László

Hobo koncertjével folytatódik a Volt egyszer egy Ifipark című koncertsorozat a budai Várkert Bazárban.

tv

Szombaton 12.25-től a Stop! A Psota!, vasárnap este tíztől A szerető c. filmet, 23.05-től pedig a Psota Irén: Vallomás című portréfilmet sugározza a nosztalgiaadó.

Kicsik

Festékes kezű kislány

Fontos lenne a nevelőszülői szakma ismertségének és társadalmi presztízsének emelése.

Kisfiú könyvet olvas

Mesekönyvet készített a Bethesda Gyermekkórház azoknak a gyerekeknek, akik hosszú időt töltenek kórházban, hogy könnyebben el tudják viselni az ott töltött időt.

Különleges

ecset

Az elmúlt 25 év magyar képzőművészeti alkotásaiból válogatott kiállítás nyílik a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Képzőművészeti Kollégiuma szervezésében a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban vasárnap.


Augusztus 21-én Zamárdiban, a Strand Fesztiválon adják át a Petőfi Rádió zenei életműdíját, amelyet ebben az évben Tátrai Tibor Liszt Ferenc-díjas gitárosnak, érdemes művésznek ítélt oda a 200 fős szakmai zsűri.

Zene mindenkinek

zene

A kereszténység lesz a kiemelt témája a Magyar Állami Operaház 2019/2020-as évadának.

karmesterek versenye

Több mint hatvan fiatal muzsikus és művésztanár adott számot a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola épületében megtartott nyári zenei táborban végzett munkájáról szombat este.

zene

Sikerrel zárult a Nemzeti Ifjúsági Kórus turnéja. Az együttes bemutatkozását a keszthelyi, a bécsi, a galántai, a budapesti és a kecskeméti közönség is vastapssal fogadta.


Ez mozog

film

Huszonöt alkotás szerepel a Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában.

film

A fiatal alkotók összesen száztíz filmmel neveztek a 25. Országos Diákfilmszemlére, amelyet augusztus 22. és 26. között rendeznek a budapesti Aranytíz Művelődési Központban.

online film

Oscar-díjas és Oscar-jelölt alkotók filmjei, Nemes Jeles László, Paolo Sorrentino, Aszgar Farhadi, valamint Enyedi Ildikó alkotásai is szerepelnek az idei Mozinet Filmnapok programjában.

múzeum

A sárközi és a barcasági fazekasság kiváló művelőjének, Bíró Annamáriának életét és munkásságát bemutató emlékszoba nyílik a Tolna megyei Decs faluházában augusztus 19-én.

bor

Ferencváros Önkormányzata augusztus 23. és 26. között rendezi meg Bakáts Feszt elnevezésű összművészeti szabadtéri fesztivált.

Közkincs

régészet

A Magyar Nemzeti Múzeum vértesszőlősi régészeti bemutatóhelyén gazdag programkínálat várja a látogatókat a szombati Samu-napon.

színház
Hét nap alatt nyolc előadás látható a Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyet szeptember 3. és 9. között rendeznek meg a Pesti Magyar Színház épületében, a Thália Színház szervezésében.

British Museum

A Húsvét-sziget őslakos közösségei visszakérnek a londoni British Museumtól egy egyedülálló moai szobrot, amelyet a britek 150 éve vittek magukkal. 

Mert szép

ecset

Kétszázöt alkotást válogatott be a több mint félezer beadott mű közül a zsűri a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlatra.

20. Múzeumok majálisa
A 250 éves Szent István-székesegyház barokk kincseiből nyílik kiállítás augusztus 3-án a székesfehérvári Csók István Képtárban Barokk mennyország - Kincsek, rejtélyek a Szent István-székesegyházból címmel.

E-mail cím:


Jelszó: