Nagyok


Magyar alkotókat bemutató kortárs képzőművészeti kiállítások nyílnak Ausztriában.

André Rieu

André Rieu holland hegedűművész ad koncertet pénteken a Papp László Budapest Sportarénában. 

tapsolnak

Hegyi Zoltán Imre költő, kritikus kapja 2017-ben a második Prágai Tamás-díjat.

Oscar

A magyar filmipar megerősödéséről közölt írást a variety.com tekintélyes amerikai filmes portál Andy Vajna megmagyarázza, hogyan hozza Magyarországra Hollywoodot címmel.

Kicsik

gyerekek

Több mint ötven programhelyszínen várja az érdeklődőket júniusban a Gyerek Sziget.

Vuk
A néhai Dargay Attila születésének 90. évfordulója alkalmából június 22-én visszatér a magyar mozikba a híres kisróka.

Különleges

Szegedi Szabadtéri Játékok

Puccini Toscájával június 30-án kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok évada, a Dóm téren már felépült az ország legnagyobb színpada és a négyezer fős nézőtér is.

színház

Az Akropolisz Táncszínház jubileumi bemutatójával szombaton elkezdődik a nyári kulturális programok sorozata a szegedi városháza udvarán.

 

Zene mindenkinek

zene

Ma kezdődik az idén 10. születésnapját ünneplő Fishing on Orfű fesztivál, amelynek nulladik napján Lovasi András 50. szülinapi koncertjét nézhetik meg az érdeklődők.

zene

Komolyzenei koncertekkel, színpadi előadásokkal, filmfesztivállal várják a látogatókat Nyírbátorba, a Bátori Nyár 2017 programsorozatára.

gitár

Az eddigi legtöbb, csaknem ötven koncert várható július 24-től 30-ig Szolnokon a 24. alkalommal rendezett Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban. 

Ez mozog

Filmszalag és pattogatott kukorica

Michael Dudok de Wit, A vörös teknős rendezője is Kecskemétre látogat a 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál alkalmából.

lovak

Lovasbemutatókkal és versenyekkel, koncertekkel, kiállításokkal, hagyományőrző- és gyerekprogramokkal várják a látogatókat július 7. és 9. között a Hortobágyi Lovasnapok szervezői az alföldi településen.

rendezés

Elkezdte új, Sunset című filmje forgatását hétfőn Nemes Jeles László, az Oscar-díjas Saul fia rendezője.

nemzet, közösség, politika

Könyvbemutatóval ért véget kedden New Yorkban a magyar ENSZ-misszió rendezvénysorozata az 1956-os magyar forradalomról és szabadságharcról.

bányamanók

A bányászati és az üvegipari hagyományokat is felidézik Salgótarjánban szombaton a Múzeumok éjszakáján, bányamanó képzést és autóbuszos üvegmúzeumi látogatást is szerveztek.

Közkincs

Múzeum

Koncertekkel, slam poetry-vel, előadásokkal és különleges tárlatvezetésekkel várja a közönséget a Petőfi Irodalmi Múzeum június 24-én, a múzeumok éjszakáján.

színház

Mintegy ötven előadást tart a nyár folyamán a veszprémi Pannon Várszínház, a társulat tagjai a megyében és azon kívül is színpadra lépnek.

színház

Huszonöt társulat 22 produkciója szerepel a Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválján péntektől június 24-ig.

Mert szép

színház

Gershwin Porgy és Bess jazzoperáját mutatja be a Szabad Tér Színház pénteken és vasárnap a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon szimfonikus zenekarral.

kosár

A magyar női kosárlabda-válogatott 12 ponttal ponttal kikapott az ukránoktól Királyváradon hétfőn a csehországi Európa-bajnokság harmadik fordulójában, ezzel csoportharmadikként jutott a keddi nyolcaddöntőbe.

E-mail cím:


Jelszó: