Nagyok

Csuja Imre

Csuja Imre kapta a legjobb Shakespeare-alakításért járó idei Gábor Miklós-díjat IV. Henrik és Falstaff kettős szerepének megformálásáért az Örkény Színházban.


A tavaly elhunyt Peter Hallról nevezik el a legrangosabb brit színházi elismerés, a Laurence Olivier-díj rendezői díját.


A Hamilton című musical zsebelte be a legtöbb trófeát a Laurence Olivier-díjak átadásán vasárnap este a londoni Royal Albert Hallban.


Művészet

Évente száz-száz újabb művész vehet részt a Magyar Művészeti Akadémia ősszel induló, hároméves ösztöndíjrendszerében.

Kicsik

Disney on Ice

Varázslatos Jégfesztivál címmel a Jégvarázs című amerikai 3D-s animációs filmben megismert Anna hercegnő és Elza királynő főszereplésével látványos Disney On Ice showműsort rendeznek 2019. február 1-től 3-ig a Papp László Budapest Sportarénában.

Húsvét

Húsvéti ügyességi játékokkal, tojásdíszítési technikákkal és bábelőadásokkal várja az érdeklődőket a Szentendrei Skanzenben húsvét vasárnap és hétfőn.

Különleges

színház

Tizennégy társulat tizenkilenc előadásával várja a közönséget a hatodik Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amelyet május 26. és június 3. között rendeznek a baranyai megyeszékhelyen.

Filmszalag és pattogatott kukorica

Május 3-tól az országos mozihálózatok műsorára kerül digitálisan felújított, 21. századi kép- és hangminőségben Dargay Attila Szaffi című, Jókai Mór A cigánybáró című kisregényéből készült rajzfilmje.

Zene mindenkinek

hőség

Csütörtökre virradóra megdőlt a fővárosi és az országos hajnali melegrekord, a leghidegebb órában sem csökkent 16 fok alá a hőmérséklet.

kickbox

Egy hónap múlva ismét rangos kick-box versenynek ad otthont Budapest.

Sziget Fesztivál,2013,Budapest

Idén a korábbinál több nemzetközi sztár ad koncertet a Sziget fesztiválon, miután a befektetőkkel közösen 12 százalékkal 8,6 milliárd forintra tudták növelni a költségvetést.

Ez mozog

Filmszalag és pattogatott kukorica

Premier előtti vetítésekkel és régi kedvencekkel is várják a nézőket az idei Artmozik éjszakáján, május 11-én késő délutántól másnap hajnalig öt fővárosi moziban.

filmfesztivál

A Finnugor Filmfesztivál idei programja július 4. és 7. között a finnugor nemzetek rövidfilmjeire koncentrál, valamint forgatókönyvíró és filmkészítő-workshopokat is tartanak a dél-észtországi Sännában megvalósuló eseményen. 

tekercs

A szabadság elválaszthatatlanul összekapcsolódik a függetlenséggel, ezért az összes film a szabadság dimenzióit fogja fürkészni a 24. Lengyel Filmtavaszon a budapesti Művész Moziban.


Henri de Toulouse-Lautrec

A modern plakátművészet megalapozójaként és Párizs mítoszának megteremtőjeként is ismert francia Henri de Toulouse-Lautrec grafikáiból nyílt kiállítás szerdán Salgótarjánban.

Hollywood

Az amerikai Nemzeti Légi és Űrkutatási Múzeum különleges kiállítással ünnepli Stanley Kubrick Arthur C. Clarke művéből forgatott 2001: Űrodüsszeiája bemutatásának 50. évfordulóját.

Közkincs

vers

Verslábakon futnak, és egész nap szavalnak a kortárs költők Budapesten a költészet napján.

Jövő kedden kezdődik a Nemzeti Színház szervezésében a V. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, amelyen három színpadon 14 ország 27 produkcióját láthatják a nézők 29-ig.     


Kilenc előadást láthat a közönség az idei Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén, amelyet április 18. és 22. között a Thália Színházban rendeznek Budapesten.

Mert szép


Csukás István művéből készült zenés mesejátékot mutat be Utazás a szempillám mögött címmel.

színház

Öt bemutatóra készül a jövő évadban a veszprémi Pannon Várszínház.

E-mail cím:


Jelszó: