Nagyok

Bike and rock

Paul McCartney a közösségi médián keresztül az elmúlt napokban több üzenetet és képet posztolt, amelyek egy új stúdiólemez megjelenését vetítik előre.

színház

Huszadik alkalommal adták át a szegedi színházi élet szakmai elismeréseit, a Dömötör-díjakat szombaton este, az idei életműdíjas Nagy László, a Szegedi Nemzeti Színház korábbi direktora lett.

film

Május 23-án lesz hetvenöt éves Ternovszky Béla Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, minden idők egyik legsikeresebb magyar animációs filmje, a Macskafogó alkotója.

director_2

A japán Kore-eda Hirokazu Shoplifters című alkotása érdemelte ki szombat este a Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő vezette zsűritől az Arany Pálmát.

Kicsik

OMSZ

Megerősített szolgálatot látnak el a nyári szezonban a mentősök, nemcsak a vízpartokon, hanem a fesztiválokon és a sporteseményeken is fokozott jelenlétre lehet számítani.

színház

Pénteken kezdődik Debrecenben a 27. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál, amelyen összesen 31 hazai és határon túli csoport lép fel.

Különleges

betyár

Rekordszámú, 52 kiállító jelezte részvételét a székesfehérvári Tűzzel-Vassal Fesztiválra, amelynek középpontjában ezúttal a pásztorok, a pásztorélet bemutatása áll.

music

Tizenhét országból érkeznek fellépők az idei Babel Sound világzenei fesztiválra, amelyet július 16. és 22. között nyolcadik alkalommal rendeznek meg Balatonbogláron.

Zene mindenkinek

zene

Hatvan programot, közte komolyzenei és dzsesszkoncerteket, tárlatokat és táncelőadásokat is kínál a Zempléni Fesztivál augusztus 10. és 19. között.


zene

Harmincöt koncerttel készül a Klassz a pARTon komolyzenei fesztivál július 8. és szeptember 22. között.

mikrofon

Viharban születtem címmel életműkoncertet ad Hobo 2019. március 30-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Ez mozog

zene

Hétfőtől egy héten át ismét a tánc fővárosa lesz Győr, ahol 14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált.


A Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál (ZA-KO) produkcióval július elsején megkezdődik a nyári színházi rendezvénysorozat Zalaegerszegen, a Kvártélyház udvarán.

A Kenderke Néptáncegyesület a hétvégén Tatai Sokadalom néven három napos népművészeti fesztivált tart a város központjában található Angolparkban.

Kisfiú könyvet olvas

Gyerekeknek szóló programokkal, koncertekkel, játékokkal és kézműves foglalkozásokkal is várja a családosokat a 11. Margó Irodalmi Fesztivál június 9-én, szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Virtuózok
A kicsik korcsoportjában Balázs-Piri Soma (zongora), a tiniknél Beke Márk (harsona), a nagyok között pedig Ninh Duc Hoang Long (magánének) győzött a Virtuózok, a közmédia klasszikus zenei tehetségkutatója pénteki döntőjében.

Közkincs

színházi maszk
Megkezdődött csütörtökön a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó.

színház

Gemza Péter eddigi művészeti vezető veszi át a debreceni Csokonai Színház vezetését július 1-től Ráckevei Anna eddigi igazgatótól.

rádió

Hangjátéksorozatok és online tartalmak készülhetnek 45,7 millió forintból a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatásával.

Mert szép

színház

Bokrétaünnepet tartottak a 9 milliárd forintból megújuló kaposvári Csiky Gergely Színházban csütörtökön.


A Soproni Ünnepi Hetek keretében SopronDrum elnevezéssel ütősfesztivált rendeznek péntektől a fertőrákosi barlangszínházban és Sopronban, ahol mások mellett fellép Billy Cobham és Aaron Spears.

E-mail cím:


Jelszó: