Nagyok

Magyar Állami Operaház,BRFK

Pályázatot hirdetett a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjának betöltésére az emberi erőforrások minisztere.

Arany János

Felavatták Arany János emléktábláját a 45. Tokaji Írótábor résztvevői a tanácskozás utolsó napján vasárnap Tokajban.

Robert Capa
Csaknem 500 millió forintból újulhat meg és bővülhet a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a kormány határozata értelmében.

Oscar

Az elmúlt időszak rekordszámú magyar filmbemutatója miatt mintegy húsz alkotásból választhat idén a magyar Oscar-nevezésről döntő szakmai bizottság.

Kicsik

Boldog gyerekekAugusztus végén bezár a Camponában a Csodák Palotája, és szeptemberben Óbudára költözik, az ottani Csopa Playbar alatti területre.

Hollókő Ófalu

Mesés várjátékra várják a gyerekeket szombaton Hollókőn.

Különleges

múzeum

A népi motívumoké a főszerep az augusztus 20-i hétvégén a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban.

virágkarnevál

Már szedik a dáliákat Hollandiában a debreceni virágkarneválra.

Zene mindenkinek

zene

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad ad otthont Bogányi Gergely zongoraművész és a Virtuózok ünnepi koncertjének augusztus 20-án a Budapesti Nyári Fesztiválon.

zene

Tizenhét hazai formáció lép fel két színpadon a huszonkettedik alkalommal rendezendő Örökség Világzenei Fesztiválon augusztus 18. és 20. között Szolnokon, a Tiszai Hajósok terén.

zene

Országos turnén adja elő az Itt élned, halnod kell című történelmi rockmusicalt az Esztrád Színház augusztus 19. és október 14. között hat helyszínen.

Ez mozog

James Bond

Daniel Craig egy amerikai tévéműsorban megerősítette: ő játssza a 007-es ügynököt a Bond-sorozat legújabb, 25. darabjában.

film

A rendszerváltozás utáni zenei underground közeget és magát a kort mutatják be dokumentumfilm-sorozatukban a BP underground alkotói, az első rész a hardcore-ral és a punkkal foglalkozott.

Film

Török Ferenc 1945 című történelmi drámája a kritikusok díja mellett a közönségdíjat is elnyerte a 37. San Francisco Zsidó Filmfesztiválon.


filmtekercs
Leonardo DiCaprio játszhatja Leonardo da Vincit egy új játékfilmben, amely Walter Isaacson könyvén alapul.

balett

Ma este mutatják be a sport és a tánc ötvözésével készült Fairplay - Sportóriások legendája című táncjátékot a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Közkincs

régészet

Idén is folytatódik a dombóvári vár feltárása, amelyen az ásatáson dolgozó régészek további adatokat nyertek a középkori épület szerkezetéről.

könyvek

Zenés irodalmi turnéra indul a Balaton körül a Fiatal Írók Szövetsége.

Két fiatal könyvet olvasnak

Pódiumbeszélgetésekkel, zenés műsorokkal és színházi előadásokkal várja a közönséget az első alkalommal megszervezett Héthatár Irodalmi Fesztivál a Nógrád megyei Terényben július 15-én, szombaton.

Mert szép

William Shakespeare

William Shakespeare legismertebb és színpadon legtöbbször játszott komédiáját, a Vízkeresztet mutatja be sajátos adaptációban augusztus 17-én a Weöres Sándor Színház.

Pesti Vigadó

Olasz és magyar képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás A művészet rétegződései címmel szerdán a Pesti Vigadóban.

E-mail cím:


Jelszó: