Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Ön elment szavazni?

Igen
Nem

Közérdekű információk

Kínába megy a debreceni virágkarnevál

2011. június 28. Sikeradó/MTI

Virágkarnevál

A debreceni virágkarnevál elismeréseként a cívis város képviseli Európát az idei kínai nemzetközi kertészeti kiállításon.

A különleges meghívást a Debreceni Virágkarnevál nemzetközi hírével érdemelte ki. A hagyományőrző ünnep, amelyet ezúttal, immár negyvenkettedik alkalommal augusztus 15. és 20. között rendeznek meg, a kapcsolódó programoknak köszönhetően fesztivállá nőtte ki magát - mondta Kósa Lajos, a város polgármestere keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Debrecen

Debrecent hatszázötven éve nyilvánították várossá, ezért 2011-ben ez a jubileum képezi majd a fesztivál központi témáját. Táncházat rendeznek hatszázötven néptáncossal, és a virágkocsikon - mintegy történelmi mesekönyvként - is megelevenednek majd híres személyiségeket és jelentős eseményeket ábrázoló képek. A mintegy öt kilométeres úton a virágkocsikat tizenkét magyar és tizenkét külföldi tánccsoport látványos bemutatókkal kíséri végig.

A karneválhoz kapcsolódó rendezvények kezdetén bekapcsolódik az ünneplésbe a Hal-köz, a Régi Városháza udvarán színielőadásokat tartanak, a Baltazár Dezső tér pedig "lurkó-ligetté" változik. Számos táncház, koncert, kiállítás, karneváli frizura parádé, és fellépő - többek közt Keresztes Ildikó és Wolf Kati - várja a közönséget városszerte. Búcsúra is sor kerül, a Nagyerdei Stadion a fesztivál végén két évre bezárja kapuit. Az art deco stílusú építmény előreláthatólag 2013-ra újul meg teljesen és a tervek szerint a megújult aréna átadóját már az aktuális évi virágkarnevállal köszöntik - hangzott el.

Debreceni virágkarnevál

A karnevál idén is átlépi a város határait és más városokat szintén ünnepi hangulatba hoz. A negyvenéves jubileumon mutatkoztak be először más helyszíneken is a virág kocsik, első ízben Budapestre, később Balatonfüredre, Egerbe, majd Pécsre is ellátogattak. Idén Cegléd csatlakozik a sorba, jövőre a tervek szerint Nyíregyháza és Kecskemét lakói is részesülhetnek majd a különleges élményből.


0
E-mail cím:


Jelszó: