Jobb velük a világ

Immár hatodik alkalommal rendez jótékonysági koncertet vasárnap Jobb velünk a világ! címmel a Nem Adom Fel Alapítvány, a bevételt ezúttal is egy újbudai önsegítő közösségi otthon megépítésére fordítják.

A jótékonysági koncerten sérült és ép zenészek állnak ismét egy színpadra: a Nemadomfel Együttes és a Never Give Up Gospel kórus mellett ismert vendégek működnek közre. Fellép Vastag Csaba, Takáts Tamás, Szabó Mariann, Ferenczi György, Dj Dominique, Kárpáty Dódi (Quimby), Krizbai Teca és Kováts Vera – tájékoztatta az alapítvány pénteken közleményben az MTI-t. A rendezvénysorozat fővédnöke Áder János köztársasági elnök és felesége, Hercegh Anita; védnöke Mádl Dalma, Sólyom László volt államfő és felesége, Sólyom Erzsébet, valamint Göncz Árpád volt köztársasági elnök és felesége, Göncz Árpádné. A program a kerületi vállalkozók, civil szervezetek, iskolák és a lakosság bevonásával, a Rotary Magyarország támogatásával valósul meg.

A gyűjtés révén felépülő központ célja, hogy lakhatást biztosítson olyan családoknak, amelyeknek egyik tagja sérült és akik így egy közösséget alkotva, egymást segítve akadálymentesíthetik az életüket. A tavalyi koncertnek köszönhetően megvalósult a terület rendezése, körbekerítése, a felvonulási épület kialakítása és a tervezés első fázisának elindítása.

Az idei esemény egy szakmai program záró rendezvénye is egyben, melynek keretében az eddigiek mellett még legalább két megváltozott munkaképességű ember alkalmazásáról írt alá szándéknyilatkozatot december 3-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), a Belügyminisztérium, valamint budapesti és nagyvárosi önkormányzatok. A szándéknyilatkozat arra is vonatkozik, hogy az önkormányzatok a megemlékezéseikbe, ünnepségeikbe fogyatékkal élő művészt, fellépőt is bevonnak. Emellett képzésekkel teszik elfogadóvá munkatársaikat is.