Indul a szegedi MASZK Egyesület tavaszi színházi programja

Indul a szegedi MASZK Egyesület tavaszi színházi programja

MASZKAz előző évadokhoz képest új helyszíneken már vasárnap elindul a szegedi MASZK Egyesület tavaszi színházi programja, elsőként Dosztojevszkij A Karamazov testvérek című regényének színpadi adaptációját és Csákányi Eszter önálló estjét láthatja a közönség.

A karamazov a MU Színház és a Füge Produkció együttműködésében készült, szereplője négy fiatal színész, Adorjáni Bálint a Radnóti Színházban játszik, Orosz Ákos a Maladype egyik meghatározó színésze, Lazók Mátyást a Szegedi Nemzeti Színházban ismerte meg a közönség, Jankovics Péter pedig a Szputnyik társulatának tagja. Az egyedi, izgalmas adaptációt, amelyben fontos szerepet kap a humor és a zene, Laboda Kornél állította színpadra és vasárnap a Rongy kocsmában mutatják be Szegeden – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Csákányi Eszter magáról és a női lélek megannyi arcáról mesél és énekel. Akit az istenek szeretnek című zenés estjében is a nőket mutatja be nagy empátiával és rokonszenvvel, humorral és öniróniával.

Az új produkciót a budapesti bemutatót megelőzően láthatja a közönség a szegedi Kisszínházban április 22-én. A MASZK Egyesület tavaszi programsorozata májustól a Régi Zsinagógában folytatódik, ahol föllép többek közt Vári Éva a Rose című monodrámával, Fekete Ernő Weöres Sándor-estjével, a Tünet Együttes két darabbal, a Zéró Balett, valamint visszatér a Kisszínházba a tavalyi Thealter fesztivál egyik legjobb produkciója, a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödik évfolyamának Toldija Horváth Csaba rendezésében. Júniusban pedig az Egyesült Államokból érkezik Szegedre egy különleges produkció, Kertész Imre Kaddis a meg nem született gyermekért című regényének színpadi változata.