Lemezbemutató koncert az Akváriumban

Lemezbemutató koncert az Akváriumban

OdettCsillagtérkép címmel új stúdióalbumot készített Odett. Az évek óta a magyar könnyűzene élvonalában szereplő, de még mindig csak 25 éves énekesnő április 11-én a fővárosi Akvárium Klubban mutatja be az anyagot.

“Több zeneszerzővel, producerrel, szövegíróval, zenésszel dolgoztam együtt. Szerettem volna kipróbálni, milyen érzés olyan emberekkel együttműködni, akiket csak munkáik alapján ismerek, és akikről fogalmam sem volt, milyen módszerekkel dolgoznak. Mindenki a maximumot próbálta kihozni belőlem, illetve a dalokból. Erre a lemezemre vagyok eddig a legbüszkébb” – idézte Odettet a koncert ajánlója. A lemezen hallhatóak már ismert dalok, köztük az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dalban tavaly a középdöntőig jutott Ne engedj el, a Fantom, a Petőfi Rádióban sokat játszott Vége, az Abrakadabra (Odett első dalszövege, amelyet Fátyol Kamilla színésznővel jegyez), a Jégtánc, amelyhez klip is készült, valamint a címadó Csillaghullás. Az anyag másik felét korábban nem publikált, friss számok teszik ki. A közreműködők között volt Tariska Szabolcs szövegíró (Amorf Ördögök, Péterfy Bori & Love Band, Magashegyi Underground), Toldi Miklós dobos, dalszerző (Magashegyi Underground), Takács Zoltán Jappán producer, billentyűs, dalszerző (Heaven Street Seven, Soerii & Poolek), a több hangszeren játszó Kovács Geri dalszerző, producer (Soerii & Poolek), Pater Sparrow szövegíró, Szakos Krisztián gitáros, dalszerző, producer (Ákos, Compact Disco, Kállay Saunders András), valamint Szabó Zé és Rakonczai Viktor producer. A Csillagtérképen természetesen Odett eddigi két fő munkatársa, Polgár Péter gitáros, dalszerző, Odett édesapja, valamint Müller Péter Sziámi szövegíró is dolgozott.

“Egy kellemes, szépen felépített és izgalmas popalbumot akartunk készíteni, úgy érzem, sikerült” – mondta Odett. A lemez azért kapta a Csillagtérkép címet, mert – afféle rejtett vagy véletlen koncepcióként – az album szinte minden dalában elhangzik a csillag szó. A Csillagtérkép budapesti lemezbemutatója április 11-én pénteken lesz az Akvárium Klubban, az elővételben váltott jegyek mellé ajándék CD jár. Az új albumot az énekesnő és zenekara országos klubturnén és nyári fesztiválkoncerteken népszerűsíti. A friss és üde poprock zenét előadó Odett előző, Hanyatt, homlok, egyenes című lemezéért tavaly megkapta az egyik legfontosabb szakmai elismerést, a Fonogram-díjat az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában. “Jó értelemben vett magabiztosságot adott nekem az elismerés, még inkább hiszek abban, amit csinálok és képviselek” – fogalmazott az énekes korábban az MTI-nek. Odett nagyon fiatalon kezdett énekelni; a közönség először egy televíziós tehetségkutató versenyen hallhatta 17 évesen. Sokféle stílust kipróbált, énekelt könnyedebb, poposabb, és súlyosabb, triphopos dalokat is, utóbbit a Realistic Crew-val 2011-ben készített Blind Musician című lemezen. A Csillagtérkép a negyedik saját anyaga; a Pontos (Takáts Eszterrel és Varga Zsuzsával, Odett és a Go Girlz! néven) 2008-ban, az ötszámos Pötty a kockán című EP 2010-ben, a Hanyatt, homlok, egyenes 2011 szeptemberében jelent meg. Első koncertjét 2008-ban adta a Sziget fesztiválon.