Európai koncertkörútra indul a Dirty Slippers

Európai koncertkörútra indul a Dirty Slippers

Dirty SlippersEurópai koncertkörútra indul június 1-jén a pop-rock zenét játszó magyar Dirty Slippers együttes az amerikai The Last Vegas meghívására.

A Lobó-Szalóky Lázár énekes-gitáros vezette Dirty Slippers június 1-jén a budapesti Fészek Klubban kezdi a közös turnét és június 7-én a németországi Arnstadtban zárja. Egy hét alatt hét koncertet adnak négy országban, Budapest után a horvátországi Varasdon, Bécsben, valamint a németországi Bruckmühlben, Hildburghausenben, Bayreuthban és Arnstadtban – közölte Lobó-Szalóky Lázár az MTI-vel. Mint mondta, a “Dirty Slippers úgynevezett headlinerként csatlakozik a turnéhoz, tehát a Last Vegas és a Dirty is fő zenekarnak tekinthető a turnén. A közönséget egy angol előzenekar melegÍti be a két csapat előtt, így a Dirty is egy-másfél órás koncerteket ad minden helyszínen, a két banda pedig közös dallal is készül”. A Dirty Slippers 2005-ben alakult Gyulán. Az együttes tagja Csongrádi Imre (basszusgitár), Nagy István (dobok), Nyári Zoltán (szólógitár, vokál) és Lobó-Szalóky Lázár (ének, gitár). A zenekar a kezdetekben a Supernem, a 30Y és a Heaven Street Seven oldalán járta az országot, majd a Republic zenekar figyelt fel rájuk.

Az Oasis és Madonna producerével, George Shillinggel készített Közel hozzád című nagylemezük 2012-ben jelent meg az Egyesült Államokban. A magyar együttes a The Coronastól is lehetőséget kapott fellépésre Hamburgban és Berlinben, emellett rendszeresen adnak koncertet Erdélyben, Szlovákiában és Németországban is. A magyar banda tavaly karácsonykor debütált Caroline című videoklipje a hazai zenetévék mellett Németország, Románia, Szerbia és Szlovákia zenecsatornáin is hallható. A dal nemzetközi sikere felkeltette az amerikai The Last Vegas csapat figyelmét is, így idei európa turnéjukra meghívták a Dirty Slippers-t. A koncerteken Felföldi Zsolt ( zongora) is fellép, a körútról videoklip készül. A Dirty Slippers nevéhez fűződik a Suliturné is, amelynek keretében a méhnyakrák, a drog és az alkohol veszélyeire hívják fel a fiatalok figyelmét. Az iskolák számára ingyenes program a 12-24 éves fiatalokat szólítja meg: a foglalkozás első részében koncerten vehetnek részt a diákok, a második részben pedig a méhnyakrák, a drog és az alkohol veszélyeiről, valamint az egészségtelen életmód kockázatairól beszélnek a zenekar tagjai, akiket egészségügyi dolgozók készítettek fel a lényeges információkkal. Az együttes tagjai idén határon innen és túl mintegy 250 oktatási intézményben tartanak koncerttel egybekötött prevenciós előadásokat.

Kapcsolódó cikkek