Ma indul a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató

Ma indul a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató

Ma indul a Nagy-Szín-Pad című tehetségmutató verseny a VOLT Produkció, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szervezésében. A komoly díjakkal támogatott kezdeményezés célja, hogy a kiválasztott 15 könnyűzenei előadó karrierje lökést kapjon.

A Nagy-Szín-Pad házigazdája a fővárosi Akvárium Klub. Itt lesz kedden az első elődöntő a Carbovaris, a Deniz, az Elefánt, a Hangmás és a Manoya részvételével, szerdán a második etap a Halott Pénzzel, az Ivan & the Parazollal, Odett-tel, az Óriással és a Szabó Balázs Bandájával, csütörtökön a harmadik elődöntőben pedig a Blahalouisiana, a Cloud 9+, a Mary Popkids, a Turbo és a We Are Rockstars szerepel. Az elődöntőben és a fináléban a résztvevők egy 15 perces élő blokkot adnak elő, az öt döntőst a közönség választja ki.

A legjobban szereplő előadók a VOLT, a Sziget és a Strand – Nagyon Zene Fesztiválon előkelő színpadon és idősávban léphetnek fel, három produkció 1-1 millió forintos támogatást kap videoklip elkészítésére, egy – szintén egymillió forint értékben – próbaterem használati hozzájáruláshoz jut. Az első öt helyezett lép fel a VOLT Fesztivál nyitónapján, a győztes az Arctic Monkeys előtt játszhat ugyanott a nagyszínpadon. A legjobb helyezettek a Sziget fesztivál Petőfi Rádió-VOLT Fesztivál színpadán játszhatnak, a tíz legsikeresebb a Strand – Nagyon Zene fesztiválon, a résztvevők egész nyáron fellépnek a Nagyon Balaton eseménysorozat különböző állomásain, néhányan ősszel ötállomásos klubturnén vesznek részt, illetve zenélhetnek a Petőfi Rádió Akusztik és Eleven című koncertműsorában.

Az elődöntőket, valamint a június 1-jei döntőt az M2 és a www.nagyszinpad.com oldal élőben, a Petőfi Rádió csúsztatva közvetíti. A fellépő 15 előadót 55 hazai zenész, rendezvényszervező, producer, újságíró, zenei szerkesztő és más szakember választotta ki több száz lehetséges produkció közül.

A közönség az egyes fordulók (elődöntők és döntő) kezdetétől 72 órán keresztül szavazhat az OTP Bank Facebook-oldalán, az Instagramon keresztül és emelt díjas sms-ben.