Magyar krimikkel folytatja az Athenaeum Kiadó

Magyar krimikkel folytatja az Athenaeum Kiadó

Izgalmak, vér, könnyek, szenvedés és logikai fejtörő. A többi között ezt kínálja idén az Athenaeum Kiadó, amely két kötettel folytatja tavaly elindított modern magyar krimiket kínáló sorozatát. 

Kovács Noémi, aki tavaly Lélekölő című regényével debütált a magyar krimi piacon, idén magasra emelte a lécet. A Gyilkos vágy ajánlója szerint a regény izgalmas és fordulatos cselekményt kínál:

Gyilkos vágy

Egy rejtélyes sorozatgyilkos Budapesten

Egy befolyásos és gazdag üzletember feleségét holtan találják, a gyilkos módszere a szerb maffiára tereli a gyanút. A tetthely közelében egy bűnöző a zsarukra támad, miközben az üzletember gyermekeit életveszélyesen megfenyegetik. Pár nappal később újabb gyilkosság történik. A titokzatos elkövető után ismét semmi használható nyom nem marad a helyszínen, mintha ott sem járt volna, ráadásul az áldozatok között sincs kimutatható kapcsolat. Peter Page nyomozó pályafutásának legravaszabb sorozatgyilkosával kerül szembe, miközben kínzó migrén és egyre vadabb látomások gyötrik, ráadásul még saját kollégája meggyilkolásával is gyanúsítják, és emiatt felfüggesztik…

Újdonsült szerelme, Anna éppen akkor sodródik el mellőle, amikor a legnagyobb szüksége lenne rá, az ellene zajló nyomozás miatt pedig egyre kevesebb idő áll rendelkezésére, hogy tisztázza magát. Page rádöbben: ha nem keríti kézre a valódi gyilkost, nem csak a munkájának és az önbecsülésének inthet búcsút, de a szabadságának is, örökre.

Kovács Noémi Athenaeum
 
Kovács Noémi, fotó: Burger Barna, forrás: athenaeum.hu
 
Kovács Noémi neve egyébként nem ismeretlen a hazai médiában, dolgozott szerkesztő-riporterként, műsorvezetőként és adásrendezőként több hazai tévécsatornánál (MTV, TV2, ATV), főmunkatársa volt többek között a Tetthely című bűnügyi magazinnak.

Nemere István, író és műfordító. Rendkívül termékeny, 2012-ig közel 600 könyve jelent meg magyar nyelven, ez egyébként magyar rekord. Műveinek eladási példányszámai megközelítették a tizenegy milliót. Főleg sci-fi könyvei és a paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál. Számos nyelven adták ki műveit köztük perzsa és eszperantó nyelven is.

Nemere István

Nemere István író az Ünnepi Könyvhéten. Budapest, 2010. június, fotó: Vadas Róbert, forrás: Wikipedia

Az 1990-es években kétszer egymásután megválasztották a Nemzetközi PEN Club eszperantó csoportja elnökének, aminek alapján a Svéd Akadémiánál javaslatot tehet valakinek irodalmi Nobel-díjra való jelölésére. A Magyar Írószövetségbe viszont nem vették fel. Bevallása szerint tartózkodik az élvezeti szerektől (kávé, alkohol, dohányzás és egyéb drogok) és munkamániás. Megrögzött optimista és a politikát kerülő ember.

A Nincs idő meghalni című regénye is jónak ígérkezik: 

Nincs idő meghalni

Gyilkosságok a bankvilágban
 
Budapest kellős közepén, a Nemzeti Bank előtt, különös módon gyilkolnak meg egy belga bankárt: fúvócsőből mérgezett tűt lőnek a nyakába. Lakos Donát az EURPOL-lal együttműködő budapesti iroda nyomozója, a szigorúan bizalmas nemzetközi ügyek specialistája alighogy belefog a nyomozásba, máris újabb áldozatról érkezik hír. Ljubljanában, hasonló körülmények között ölnek meg egy másik bankárt, nem sokkal ezután pedig Brüsszel legforgalmasabb pontján megtörténik a harmadik kivégzés. Donát a térfigyelő kamerák felvételeit elemzi, ingázik a három főváros között, de nem jut közelebb a megoldáshoz. Ám feltűnik neki, hogy a tettes minden helyszínen otthagyta sajátos ,,kézjegyet”. Egy hárombetűs feliratot: ZVB. A nyomok végül Breznába vezetnek, ahol Donát mellé szegődik egy csinos helyi rendőrnő, Norina, aki egy nemzetközi bankellenes maffia ügyében nyomoz…
 
KATTINTSON A KÉPEKRE ÉS RENDELJE MEG A REGÉNYT, AMELYIK TETSZIK!
 

Kapcsolódó cikkek