Tizedik alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót Veszprémben

Tizedik alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót Veszprémben

Szeptember 5-ig várják a rövidfilmeket a Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra, amelyet idén már tizedik alkalommal rendeznek meg Veszprémben október 10. és 11. között. Erről tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

Németh Csaba elmondta, az eddigi gyakorlathoz hasonlóan a 10. Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra is legfeljebb 15 perces alkotásokat várnak, amelyek műfaji megkötéstől függetlenül, valamilyen módon a pannon életérzést adják vissza. Azonban nem zárkóznak el a hosszabb filmektől sem, ha azokat bemutatásra érdemesnek találják.

A nevezési határidő szeptember 5., a találkozó tervezett időpontja október 10-11., helyszíne pedig a veszprémi Expresszó Klub. A nevezéshez szükséges információk megtalálhatók a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó honlapján. (pannonfiling.hu)

A Pannonfílingen kevéssé a verseny, inkább egy bensőséges filmklub hangulata dominál, ahol a beszélgetések során az alkotók közvetlen visszacsatolást kapnak a filmjükről, és a nézők is bepillanthatnak a filmkészítés kulisszái mögé. Ideális bemutatkozási és tesztelési lehetőség amatőr és független filmeseknek – tette hozzá Németh Csaba.

A találkozó alapötlete még 2005-ben formálódott néhány veszprémi filmrajongó fejében. Azóta évről évre ismétlik meg a kötetlen “mikrofesztivált”, ahol az egész napos vetítés szüneteiben az alkotók és a nézők együtt beszélhetik meg a kisfilmekről alkotott véleményüket a szakmai zsűrivel. Az idei, jubileumi évben workshopok, “best of” vetítés és egyéb programok színesítik a rendezvényt.