Csütörtökön kezdődik a Barokk fesztivál Egerben

Csütörtökön kezdődik a Barokk fesztivál Egerben

Csütörtökön este veszi kezdetét a háromnapos Barokk fesztivál Egerben. Erről tájékoztatta az Egri Kulturális és Művészeti Központ az MTI-t.

A programsorozatot Händel Messiás című oratóriuma nyitja meg csütörtökön este hét órakor Bélapátfalván, a ciszterci apátságban. A műsorban közreműködik Jónás Krisztina, Bakos Kornélia, Kálmán László és Tomás Selc Szlovákiából.

Pénteken este hét órától az egri Bartakovics Béla Közösségi Házban mutatja be a budapesti Tercina Együttes A lovagias emberrabló című művet.

Ugyancsak pénteken, este fél kilenctől lesz látható az egri Kopcsik Marcipánia udvarán a Ha Bach operát írt volna című “kávé-kantáta” Ducza Nóra, Derecskei Zsolt és Jekl László előadásában.

Szombaton a Kepes Központ előtti szabadtéri színpadon este fél héttől barokk dalokat és táncokat ad elő a Cantus Agriensis Énekegyüttes és a Musica Aulica Régizene Együttes, majd Pergolesi kamara-vígoperáját, Az úrhatnám szolgálót mutatja be Ducza Nóra, Hercz Péter és Balázs Gergely. A fesztivált fél kilenctől Händel Vízizenéje zárja.