LB27 Reggae Camp Hatvanban több külföldi fellépővel

LB27 Reggae Camp Hatvanban több külföldi fellépővel

LB27 Reggae Camp, HatvanTöbb külföldi fellépő, köztük a jamaicai Johnnie Osbourne & Lone Ranger, valamint Rod Taylor közreműködésével ismét Hatvanban rendezik meg a karibi ország zenéit és életérzését Magyarországon népszerűsítő LB27 Reggae Campet július 23-tól 27-ig a városi strandon.

A Ladánybene 27 zenekar rendezvénye, a Reggae Camp az elmúlt néhány évben nemzetközi hírnévre tett szert, és felkerült az európai fesztiváltérképre – szerepel a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, a koncert- és partiprogramok összeállításában arra törekedtek, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb szórakozást, a táncra, a bulizásra, az elmélyülésre vágyók ugyanúgy, mint a reggae-rajongók és -szimpatizánsok. Magyarország legnagyobb reggae fesztiválját 1999 óta rendezi meg különböző helyszíneken a Ladánybene 27 zenekar, amely már évekkel ezt megelőzően szervezett nyaranta reggae-tábort a névadó községben, a Bács-Kiskun megyei Ladánybenén. “A Reggae Camp küldetése az autentikus jamaicai zenékkel (rocksteady, lovers rock, ska, early roots, dub, dancehall) és ezek modern változataival foglalkozó zenekarok, sound systemek számára fellépési lehetőséget biztosítani, minél több emberrel megismertetni a reggae zene történetét, és bemutatni a rastafarizmus gondolatiságát” – mondta korábban Bodnár Tibor, az LB27 gitárosa, az egyik főszervező az MTI-nek. Az idei fellépők között lesz a jamaicai Johnnie Osbourne & Lone Ranger, valamint Rod Taylor, a brit Solo Banto & Brother Culture a szintén jamaicai Burning Spectacularrel és a Budapest Riddim Banddel kiegészülve, az új-zélandi Cornerstone Roots és Newtown Sound, Szlovákiából a Medial Banana, Mc Superior és Mc Rida Radar, Szerbiából a Sin Seekas, Ausztráliából a Jahtari Records, Portugáliából a Bandulu Dub.

A hazai színtér képviseletében hallható lesz a Ladánybene 27, a Riddim Colony, a Tigris, Copy Cony, Kemon, Busa Pista, Leggo, RE-G, Afrodzaqm, Mangorise, az Engineers Soundsystem, I.Ration, A Láma dalai, a Selecta Dreadhead, Milli Chab – Tosha Army, a Bootz Bros, RasTacskó, a Mighty Fishers, a Soulution, a GoatMet Sound System, G.Ras & The Chappel Jiggaz, az RvZOOSoundz, a Stabíl Frazír, a Speakers of Zion, a Pozitív, a Bud Massif, a Tohu Bohu, a Pulisound, a Dancehall Madness, Dj Szefi és Mr. Skunk. Az LB27 indulásakor, az 1980-as évek közepén egyedül játszott reggae-t Magyarországon, az ismertséget a debütáló lemez 1991-ben – rajta a Rastafari – hozta meg. Ez volt az első magyar reggae-album, két évvel később jött a második korong, arról a Szedegetem lett nagy sláger. Idén tavasszal Offenzíva címmel már a zenekar tizenharmadik albuma jelent meg. Az LB 27 a kezdetektől szervez nyaranta reggae-tábort, amely 1999 óta fesztivállá nőtte ki magát. A csapat tagjai kétszer is jártak Jamaicában, a műfaj őshazájában, és többször találkoztak a néhai Bob Marley zenekarával, a Wailersszel. Az idei hatvani LB27 Reggae Camp kísérőprogramjai között szerepelnek dancehall-táncok, reggae-workshop, jam session, zöld zóna, reggae helyőrség találkozó, Amnesty International-workshop, eredeti jamaicai, egyedi, kézzel készített fafaragások kipróbálása, strand és dancehall-királynő-választás.

Kapcsolódó cikkek