Cirkusz, színház és kiállítások

Cirkusz, színház és kiállítások

Képzőművészeti workshopok, színházi előadások és cirkuszi produkciók is szerepelnek a hétfőn kezdődő Sziget fesztivál programkínálatában.

A Kelet-Európa Vurstliban látható Átlépni a szabadságba című kiállítás azokat mutatja be, akik 25 évvel ezelőtt segítettek a kelet-németeknek átlépni a határt. A vurstlit körülvevő határsáv egy szakasza idén maga a Fal lesz, amelyet 25 ajtó szimbolizál. A fal két oldalán fiatal képzőművészek hagynak emlékképet és korrajzot magukról, valamint a szüleik és környezetük emlékeiről. A Magic Mirror helyszínén Teddy-díjas rövidfilmek mellett a 64. Berlinale versenyfilmjeit tekintheti meg a közönség, a Praia do futuró című mozgóképet Karim Ainouz rendező jelenlétében. Az éjszakai varieté mellett idén Európa egyik legfontosabb artistaműhelye, a Base Berlin különleges akrobata- és artistaprodukciói is helyet kaptak a repertoárban. A Fidelio kultúrzóna egyik különleges produkciója a LabOPERAtórium, egy áltudományos operakísérlet hangfajokkal Bernstein, Bizet, Delibes, Donizetti, Mozart, Offenbach, Puccini, Rossini és Verdi műveiből – közölték a szervezők az MTI-vel. A régi vándorcirkuszok hangulatát idéző sátorban az újcirkusz műfaj képviselői és a ReCirquel társulata mutatja be produkcióit, míg ausztrál és francia csapatok utcaszínházi előadásokat tartanak.

A színes konténerekből álló Rubik-szigeten logikai- és társasjátékokat, ékszereket és használati tárgyakat készíthetnek az érdeklődők, fotótárlaton tekinthetik meg a világon legnagyobb karriert befutott magyar találmányokat, köztük a hologramot, a C-vitamint, a szódavizet és a Rubik-kockát. A második szinten Rubik Ernőről, a Rubik-kockáról és a New Jersey-ben található Liberty Science Center Beyond the Rubik’s Cube című kiállításáról készült filmeket vetítenek. 
A logikai játékok sátrába látogatók bűntények után nyomozhatnak a 21. század technológiáját felhasználva, míg a tarot labirintus önismereti szerepjátékoknak ad helyet.

Kapcsolódó cikkek