A legtöbb szponzort a TV2 műsorai vonzották

A legtöbb szponzort a TV2 műsorai vonzották

A legtöbb szponzort a TV2 műsorai vonzották 2015 első felében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti ülésén elfogadott tanulmány szerint. Ezt közölte az NMHH pénteken az MTI-vel.

Mint írták, továbbra is a műsoridő kevesebb mint egy százalékában kerülnek adásba ilyen produkciók, ami eltörpül a hagyományos hirdetésekhez képest.

A vizsgálat kilenc televízió (RTL Klub, TV2, Duna TV, M1, M2, ATV, Story4, Viasat6, Viva) műsortámogatási gyakorlatát összevetve, több mint egymillió műsorperc vizsgálata alapján azt állapította meg: 0,06 és 1,29 százalékát használják ki erre a célra. Ezen belül több mint ezer cég csaknem 90 ezer támogatói üzenetét láthatták a nézők 437 műsorban, mintegy hat és fél ezer perc időtartamban.

A legtöbb támogatói megjelenést a TV2 időjárás-jelentése vonzotta, az RTL Klub második helyen végző Reflektor szolgáltató magazinja és a bronzérmes Kalandor című műsorszáma előtt.

Az egy műsorszámra jutó szponzorcégek számában a TV2 Több mint testőr műsorszámra végzett az élen, itt 92 vállalkozás üzenete jutott el a nézőkhöz, az RTL Klub 8:08 című reggeli műsorszegmense előtt, ahol 85 cég szerepelt, valamint a TV2 Mokkát megelőzve, ahol 74 szponzor volt látható.

A televíziók emellett főként saját gyártású sorozatokhoz és infotainment típusú műsorokhoz kapcsoltak támogatói üzeneteket, a leggyakrabban a délelőtti idősávban, illetve a hét közepén. A teljes tanulmány elolvasható a www.nmhh.hu oldalon.

A legtöbb műsoridőt vásárló támogató a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. pénzintézet volt, amelyet a Huf-Bau építőipari cég és a Magyar Telekom követ.