Till Attila filmjét nevezzük az Oscar-díjra

Till Attila filmjét nevezzük az Oscar-díjra

Magyarország a Tiszta szívvel című akcióvígjátékot nevezi a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra. Ezt ismertette a Filmszakmai Döntőbizottság szerdai döntését a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Till Attila második játékfilmje egy kerekesszékes bandáról szól, amelyben két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. A Tiszta szívvel a filmalap támogatásával, az Oscar-díjas Saul fiát gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. A filmet a magyar mozik április végén mutatták be. Nemzetközi premierje nagy siker volt a júliusi Karlovy Vary-i filmfesztiválon, Palicson pedig elnyerte a közönségdíjat.

A legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában nevezett alkotások közül az amerikai filmakadémia képviselői választják ki az öt jelöltet, amelyek végül versenyre kelhetnek az Oscar-díjért. A jelöltek listáját 2017. január 24-én hozzák nyilvánosságra, az elismeréseket február 26-án adják át a Los Angeles-i Dolby Színházban.