A műveltségi kvízműsor a favorit

A műveltségi kvízműsor a favorit

Részlet az M5 műsorfolyamábólAlig néhány napja indult, de úgy tűnik, máris stabil rajongótábor van az Ön is tudja? című műveltségi műsornak. A naponta jelentkező telefonos kvízműsorra már az indulása óta eltelt két egymás utáni napon is huszonháromezer néző volt kíváncsi.

Az Ön is tudja? általános műveltségi kérdéseket felsorakoztató kvízműsor. A kvízjáték egy betelefonáló játékos és a műsorvezető között zajlik. A játékosnak jelentkezők a betelefonálás sorrendjében kerülnek adásba, miután a visszahívják őket. Minden játékosnak 5 perc áll a rendelkezésére, ezzel az idővel gazdálkodhat, hogy tíz kérdésre helyesen válaszoljon, a könnyebb feladatoktól a legnehezebbek felé haladva.

Jól teljesített a középiskolásoknak szóló Érettségi című műsor, amely 14 ezres nézettségével a legnépszerűbb ismeretterjesztő műsorok eredményeihez közeli nézőszámot ért el. Az Érettségi a matematika, fizika, magyar, történelem, informatika és biológia tárgyakból hivatott felkészíteni a tévéképernyő előtt ülő fiatalokat.

A Nielsen Közönségmérés adatai szerint hétfőn nyelvenként mintegy kilencezer-tizenkétezer nézője volt a Szólalj meg! sorozatnak, amely 6 nyelv elsajátításában segít az M5 nézőinek hétköznaponként néhány percben. A nyelvleckéket az m5tv.hu oldalon vissza is nézhetik a nézők, így a tananyaggal akkor sem marad le senki, ha az adás idején éppen nem ér rá tanulni.