Magyar árváknak üzent Ennio Morricone

Magyar árváknak üzent Ennio Morricone

Személyesen a Maestrótól, Ennio Morriconétól kaptak üzenetet a Pestújhelyi Gyermekotthon lakói. A hat lelkes kis kórustag nagy rajongója a kétszeres Oscar-díjas művésznek, különösen a Sorstalansághoz írt filmzenéi állnak közel hozzájuk, amelyeket számtalanszor begyakoroltak már az intézmény falain belül is. Elhatározták, hogy budapesti koncertje előtt meglepik példaképüket.  

A kis kórustagok profi segítséget is kaptak a zenéléshez. Farkas Mihály, a Budapest Bár egyik frontembere mellett Berkes Olivér, a Sztárban sztár versenyzője is a zenepalántákhoz sietett, hogy közösen egy olyan felvételt rögzítsenek, amit büszkén vállalhatnak a Maestro előtt. 

„Pontosan tudom, hogy a zene kapaszkodót jelent az emberek számára, milyen, ereje, hatása van. Ezek a gyerekek őszintén és tisztán szeretik a zenét, maguktól fordultak a muzsika felé” – mondta Farkas Misi, aki zongorán kísérte a fiatalok énekét.

Berkes Olivér is az első hívó szóra jött, hogy segítsen a fiataloknak. „A zene egyenlő a szabadsággal. Remélem, a Mesternek is tetszik majd a végeredmény” – mondta a zenész. 

Pestújhelyről a felvétel egyenesen Rómába vándorolt, a hamarosan Budapestre látogató Ennio Morricone megkapta a magyar gyerekek videóját.     

„Folytassátok a zenélést! Szeretettel látlak benneteket az október 18-i koncertemen, remélem, hogy a gravírozott karmesteri pálcát is megkapjátok, amit ajándékba küldtem nektek” – írta válaszüzenetében Ennio Moirricone a gyerekeknek, akik ezzel újabb motivációt kaptak, hogy folytassák zenei tanulmányaikat.

Ennio Morricone a legismertebb filmzenéit hozza el a magyar rajongóknak október 18-án.

Kapcsolódó cikkek