Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Önt érdekli a politika?

Igen
Nem
Csak bizonyos időszakokban (pl. választás) figyelek rá
Nem tudom

Közérdekű információk

Használjuk ki a felsőoktatás nyújtotta lehetőségeket

2017. október 12. Sikeradó

felsőoktatás lehetősége
A kultúra szorosan hozzátartozik életünkhöz. Ha átgondoljuk, akkor a legkülönfélébb módokon lehet kulturálódni. Napjainkban a felsőoktatásba kiemelten népszerű programnak számít az Erasmus, vagy ismertebb nevén a „cserediák” program. 

Lényege, hogy a felsőoktatásban tanulók kiutaznak egy idegen országba, és megismerik annak kultúráját, amelybe beletartozik annak hagyománya, gasztronómiája, szokása, és a mindennapi nyelv is. Az idegen nyelv manapság lényeges szempontnak minősül, és másrészt az Erasmus program lényege hogy odakint kell elsajátítani a féléves tárgyakat idegen nyelven. Lehetőség adódik arra is, hogy a tanórákat adott nyelven lehessen hallgatni. Mindezeken túl a program kitárja a lehetőségeket arra is, hogy kapcsolatokat alakíthassunk ki. Az élet nem csak tanulásból áll, a kikapcsolódás is egyaránt fontos, és olyankor akár el lehet menni moziba is külföldön, vagy különböző programokon is részt lehet venni attól, függ, hogy milyen időszakban tartózkodunk kint.

Amennyiben az őszi szemesztert választjuk utazásunk idejéül, lehetőség adódhat részt venni karácsonyi vásáron is. Szerte a világban a karácsonyi vásárok rendkívül népszerűek. Mindez persze attól is függ, hogy mennyi időt töltünk külföldön. A felsőoktatásban eltöltött idő nagyon gyorsan elszalad, hiszen a legtöbb képzés 3 vagy 3 és féléves, ezért már idejekorán el kell dönteni, hogy részt szeretnénk-e venni a programban. Ha igen, ajánlott olyan intézményt megjelölni tanulmányaink helyszínéül, amely kiterjedt kapcsolati rendszerrel működik. Ez azt jelenti, hogy számos más külföldi felsőoktatási intézménnyel áll kapcsolatban, ráadásul több országban.

Az alábbiakban népszerű országokról lehet olvasni, ahová ki lehet utazni Erasmus program keretében: Nagy-Britannia népszerű nem csak a munkavállalást, hanem a tanulmányokat illetően is. Amennyiben ezt az országot választjuk akár fél évre is tanulmányaink helyszínéül, megfelelő angol nyelvtudással már rendelkeznünk kell. Németország is rendkívül híres úti célnak számít. Sokak álma, hogy kijussanak egyszer Amerikába. Egyes felsőoktatási intézmények rendelkezhetnek amerikai kapcsolatokkal is, így akár a tengerentúlra is el lehet utazni. Amerikában is leginkább az angolt beszélik az emberek. Ha még nem vagyunk biztosak abban, hogy ki szeretnénk utazni, vagy csak egy kis támogatásra van szükségünk, nyugodtan olvassunk utána a programnak az interneten. A legtöbb embernek már van blogja is, ahol személyes tapasztalatokat osztanak meg másokkal. Ha mégis úgy döntünk, hogy kiutazunk számolnunk, kell azzal is, hogy lehetnek, olyan országok ahol időeltolódás van. Utazásunk alatt elfoghat bennünket a honvágy, és ragaszkodhatunk tárgyakhoz, amelyek az otthont juttathatják eszünkbe.

Ilyen tárgy lehet akár egy karóra is. Egy órára a későbbiek folyamán jó szívvel tekinthetünk, mert eszünkbe juttathatja, hogy ezt viseltük, amikor részt vettünk az Erasmus programon. A hölgyek női karórák információit olvashatják a honlapon. Az oldalon meg lehet találni a Bréda típusú karórát is. A Bréda női karóra fekete színű óraház kerettel rendelkezik, amelyen fehér cirkónium kő díszítés található. Elegáns, stílusos, és egyben egyedi megjelenést adhat viselőjének. A karóra további jellemzői közé tartozik a szíj, amelynek anyaga műbőr, színe pedig fekete. Számlapjának színe szintén feketeszínű. Az óraház anyaga fémből készült, és a karóra nem vízálló. Még több óratípust meg lehet tekinteni a honlapon, hiszen a karórák különböző kategóriákba vannak sorolva.


0
E-mail cím:


Jelszó: