Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Önt érdekli a politika?

Igen
Nem
Csak bizonyos időszakokban (pl. választás) figyelek rá
Nem tudom

Közérdekű információk

Változatos műsorral kezdi az évet a Szegedi Nemzeti Színház

2017. december 14. Sikeradó/MTI

színház

A következő napok három bemutatóját és az ünnepi időszak vendégjátékait követően januárban is változatos műsorral várja a közönséget a Szegedi Nemzeti Színház. Erről beszélt Gyüdi Sándor, a teátrum főigazgatója csütörtökön a Tisza-parti városban.

Az év elején több különleges produkció érkezik Szegedre, a teátrum saját premierjeként pedig a világon legtöbbet játszott operát, Bizet Carmenjét mutatja be - mondta a direktor a színház januári műsoráról tartott sajtótájékoztatón. A darabot Keszég László főrendezője állítja színpadra, akinek ez lesz az első operája Szegeden. A francia nyelven elhangzó mű címszerepében Gaál-Wéber Ildikó mellett Laczák Boglárkát láthatják a nézők.

Január első napjaiban a Szegedi Szimfonikus Zenekar újévi koncerttel köszönti a közönséget. Toronykőy Attila rendező elmondta, a műsor nem hagyományos hangverseny lesz: a közönség a zenekar tagjait ismerheti meg jobban, többen is szóló produkciókat adnak elő és nem a megszokott helyükön állnak a színpadra.

Háy János a rendszerváltás 25. évfordulójára írt Rák Jóska, Dán királyfi című darabjával érkezik Szegedre a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház. Sipos Imre, a társulat művészeti vezetője szerint a hatalom állandóságáról, a hatalmasságokról szóló falusi közegben játszódó Hamlet-történet érzékeny témát feszeget, de a humort sem nélkülözi. A darab egyik főszerepét, a polgármesterré választott korábbi tanácselnököt a szegedi teátrum tagja, Pataki Ferenc játssza.

A MASZK Egyesület szervezésében mutatják be a Kisszínházban Parti Nagy Lajos izgalmas szövegéből készült Átriumklorid című művet, melyben öt különböző életkorú pár történetét tárja a nézők elé Bíró Krisztina és Hevér Gábor. Igazi összművészeti élményt ígér az Arany-óra című produkció, melyen Arany János balladái csendülnek föl énekhangon Kováts Kriszta tolmácsolásában, a Fool Moon a capella kíséretével, Farkas Gábor Gabriell az előadás közben született grafikai illusztrációival.


0
E-mail cím:


Jelszó: