Veterán járműveket mutogatnak Miskolcon

Veterán autóbuszokat, villamosokat, honvédségi járműveket is láthatnak az érdeklődők június 23-án, a múzeumok éjszakáján a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Szondi György utcai telephelyén.

A látogatók beülhetnek az autóbuszok és villamosok vezetőfülkéjébe, emellett vakvezető kutyák interaktív programjával, veterán- és mezőgazdasági járműkiállítással, a Magyar Honvédség bemutatójával, gyerekprogramokkal, telephely-látogatással, kulisszatitkokkal és több érdekességgel várják az érdeklődőket.

Olyan különlegességekkel várják a látogatókat, mint a 108 éves hóseprő villamos vagy a legendás 59 éves Ikarus 31-es. A kiállított járművek között az 1950-es, 60-as és 70-es évekből származó számos “oldtimer” személygépkocsi, a honvédség részéről egy BTR80 gumikerekes tank, egy Unimog 1300-as teherautó és egy MB G270-es terepjáró, a mezőgazdasági gépek között egy kombájn és két traktor is látható lesz. A honvédség a járműbemutató mellett technikai érdekességekkel és toborzósátorral várja az érdeklődőket.