Összefogott a Fidesz és az LMP

Összefogott a Fidesz és az LMP

Megnyílt az első modern műjégpálya a XVIII. kerületben, a Bókay kertben, a Szélmalom utca 33. szám alatt. Megvalósítását a kerületi LMP frakció kezdeményezte, a Fideszes vezetésű önkormányzat pedig közreműködött a projektben. Január 31-ig lehet korcsolyázni.

A Pestszentlőrinc – Pestszentimre szórakoztató- és sportcentrumában nyíló jégpálya a jég minőségét és a háttérszolgáltatásokat tekintve is magas színvonalú. A létesítmény LMP-s kezdeményezői olyan közösségi helyet terveztek, ahol találkozhatnak, kikapcsolódhatnak, és szórakozhatnak a fiatalok és az idősebb generáció tagjai. Ennek eredménye az a 375 négyzetméteres jégpálya, amelyet a kerület iskolái délelőtt ingyen használhatnak, akár testnevelés órákat is tarthatnak. Délután és este pedig jelképes, 300 forintos belépődíjért, szükség esetén korcsolyakölcsönzéssel, mindenki előtt nyitva áll a sportlétesítmény. A tervek szerint kulturális rendezvények is színesítik majd a legalább január 31-ig nyitva tartó pálya programját. 

    A létesítmény ötletét ősszel vetette fel a helyi LMP, majd az önkormányzat illetékes bizottságában elvi támogatást kapott a terv. Az LMP frakció tagjai kezdték el a szervezést és tárgyalásokat a Bókay-kerttel, a kivitelezővel, az ELMÜ-vel és a többiekkel. Majd a részletek kidolgozását a Fideszes vezetésű önkormányzat  vette át és kerületi szponzort is talált a kezdeményezéshez.