Figyelmeztetést kér a médiahatóság

Figyelmeztetést kér a médiahatóság

A törvény nem kér mást, mint egy apró figyelmeztető jelzést a ICE T amerikai rapper It's on című dalának lejátszása előtt.

ortt

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság az MTI-nek azt mondta, korábban azért indítottak közigazgatási eljárást a csatorna ellen, mert szeptember elején délután hat óra előtt pár perccel játszották le az említett dalt, megsértve ezzel a kiskorúak médiával szembeni védelmére vonatkozó törvényi szabályozását.

    “Nincsen szó cenzúráról, ízlésrendőrségről, és a jövőben sem csak negédes táncdalslágereket lehet majd leadni a rádióban” – hangsúlyozták, de a hatóság szerint ha valaki elolvassa ICE T dalának szövegét nehezen gondolhatja úgy, hogy az nem utal “közvetett módon erőszakra, illetve szexualitásra”. Az NMHH közleményében azt írta, a rapper megbízható internetes források szerint figyelemmel kíséri a hatóság eljárását.  A médiahatóság figyelemreméltónak tartja, hogy Ice T amerikai rapper lassacskán a magyar sajtószabadság hősévé kezdi kinőni magát, de “talán az internet bátor, gyakran névtelen szabadságharcosai is belátják, hogy azért Ice T még messze van Kossuth Lajostól, a sajtószabadság igazi hősétől.

Szerintük felesleges bármiféle hatósági önkényt keresni az ellenőrzés mögött, mivel nem történt más, mint a törvény megfelelő alkalmazása. A gyermekek és kiskorúak védelme a média területén egyébként Európa-szerte kiemelt téma.  

    Mindemellett arra is felhívták a figyelmet, hogy saját hazájában Ice T dalát csak este tíz óra után adhatják le a rádiók. Ha nem így tennék, az amerikai médiahatóság, a Federal Communications Commission olyan bírságot szabna ki rájuk, amely biztosan meghaladja a Tilos Rádió éves költségvetését.