Több súlyos sérült is túlélheti a nyugati pályaudvari tragédiát

Több súlyos sérült is túlélheti a nyugati pályaudvari tragédiát

mentosfotó: Lakatos Péter/ MTI

Három lányt felthetően "elsodort a tömeg" vasárnap hajnalra virradóra a Nyugati Pályaudvar egyik szórakozóhelyén. Az ő életüket sajnos nem sikerült megmenteni, de a SikerAdó tudósítja szeme láttára egy súlyos sérültet rohammentő vitt kórházba.

Az orvosok úgy látták, neki van esélye arra, hogy túlélje a tragédiát. A szórakozóhely előtt nyolc mentő áll. Ugyanis többen is megsérültek, amikor, egyelőre tisztázatlan okokból pánik tört ki a szórakozóhelyen. A SikerAdó tudósítója szerint a szórakozó fiatalok eddig az utcán várakoztak kabát nélkül, a rendőrök most terelték őket a nyugati pályaudvar jegypénztárához, ahol melegebb van.

ment

fotó: Mihádák Zoltán/MTI

Az MTI tudósítója is a helyszínen van. Ő is megerősítette, hogy több mentő áll a szórakozó hely előtt. Azt látja, hogy a helyről távozó fiatalokat a rendőrök egyenként igazoltatják, a rendőrség szalaggal zárta le a tér egy részét és az Oktogon felé vezető út forgalmát is.

A Nyugati pályaudvar előtti villamosmegállóban, illetve a tér előtt még több száz fiatal várakozik. Közülük néhányan az MTI tudósítójának megerősítették, amit a BRFK korábban mondott, verekedés tört ki a diszkóban. Pánikba estek, és a tömeggel együtt megpróbáltak kimenekülni a szűk bejárati ajtókon. Elmondásuk szerint a szórakozóhelyen még több sérült is van. Az MTI információi szerint több súlyos sérült életéért küzdenek még az orvosok.

A Nyugati tér környékén mintegy 150 rendőr, és több tucatnyi járőrautó áll. A BRFK szóvivője és az országos mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI tudósítójának telefonon annyit mondott, egyelőre tájékozódnak, nem tudnak többet mondani.