Rácz Jenő szerint Tarlós István bölcs döntést hozott

Rácz Jenő szerint Tarlós István bölcs döntést hozott

Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke úgy látja, a főpolgármester bölcs döntést hozott akkor, amikor leállíttatta Szentes Tamás egészségügyért és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes kórházigazgatókkal folytatott tárgyalásait.

üres igazgatói szék

Nehéz napja volt a budapesti kórházigazgatóknak a keddi. Délután még úgy tűnt, alig marad közülük olyan, aki maradhat a posztján, mert a főpolgármester-helyettes szinte mindegyiküknek kiadta az útját. Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgató este már azt közölte az MTI-vel, Tarlós István, “Budapest első embere kijelenti, hogy egyetlen egészségügyi intézményvezető sem lesz kirúgva”. De a részletekről nem kívánt többet elárulni.

Rácz Jenő úgy fogalmazott, Tarlós István bölcs döntést hozott, majd hangsúlyozta, nagy érzékenységgel kell eljárni a személyügyi kérdésekben, hogy az ellátórendszer biztonságosan működjön. A kórházszövetség egyébként informális úton értesült az ügyről, emiatt a mai elnökségi ülésen nem is tűzték napirendre a témát. Kifejtette, a humán erőforrás a legszűkebb és legkritikusabb keresztmetszete az ellátórendszernek, ezért nagyon fontos, hogy olyan megalapozott döntések szülessenek e témakörben, amelyek egy hosszú távú stratégia részét képezik.

Szentes Tamást telefonon kereste az MTI. A politikus azt mondta, nem nyilatkozhat.