Egymillió csillag a szegényekért

Egymillió csillag a szegényekért

segítségTehetséges fiatalokat, rászoruló családokat és a fogyatékkal élők civil szervezeteit támogatják a székesfehérvári püspökségen, az Adventi udvarban tartott jótékonysági vásár tizenhárom napja alatt összegyűlt mintegy hárommillió forintból.

Spányi Antal

Spányi Antal megyéspüspök elmondta, a püspökség kertjében, tavaly decemberben hatodik alkalommal megnyitott Adventi udvarban kézművesek, a fogyatékkal élők civil szervezeteinek tagjai, sérült emberek kézműves munkáit, termékeit árulták a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ fiataljai és munkatársai.

A csökkent munkaképességűeket és a fogyatékkal élőket foglalkoztató mányi, piliscsabai, érdi és biatorbágyi műhelyeket magába foglaló Édenkert összefogás több mint egymillió forintot, a megyei gyermekvédelmi központ négyszázötvenezer forintot, a Katolikus Karitász pedig  az Egymillió csillag a szegényekért akció keretében háromszázharmincezer forintot gyűjtött össze.

További csaknem egymillió forint gyűlt össze a székesfehérvári egyházmegye és a Vörösmarty Színház közös kiadványának, egy DVD-nek és az Értékeink, különleges idegenvezetés Székesfehérvár egyházi kincsei között című, fotókkal illusztrált kötetnek az értékesítéséből.

A kiadványokból származó bevételt a megyei gyermekvédelmi központ intézményeiben nevelt, hét tehetséges, rászoruló fiatal tanulmányainak folytatására, illetve befejezésére fordítják. Az Egymillió csillag a szegényekért akció keretében összegyűlt támogatástól pedig huszonöt rászoruló család számára vásároltak téli tüzelőt.