Rajzpályázat gyerekeknek

Rajzpályázat gyerekeknek

GoogleDoodle 4 Google - Nekem Magyarország... címmel hirdet rajzpályázatot általános és középiskolás diákoknak a Google Magyarország. Laptopot vagy egymillió forintot lehet vele nyerni.

A Google minden érvényes beküldött rajz után 1000 forinttal támogatja a Bátor Tábor Alapítványt, amely ingyenes élményterápiás táborokat szervez súlyos, krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik számára.

rajzoló gyerekek

A pályázaton részt vevő diákok alkotásaikkal kifejezhetik, hogy mit jelent nekik Magyarország a többi között a sport, a művészet, a történelem vagy a tudomány területéről merítve ihletet. A versenyre minden magyarországi általános vagy középfokú oktatási intézménybe beiratkozott, 2005 előtt született tanuló jelentkezhet. A zsűri a 2003-2005, a 2000-2002, az 1997-1999 és az 1996 előtt született korosztályokban választja ki a 15-15 legjobb pályaművet, a korcsoport-győztesek és az országos győztes pedig internetes szavazással kerül ki az alkotók közül. Az összességében legtöbb voksot kapott rajz június 15-én, a hivatalos tanév utolsó napján egy teljes napig látható lesz a Google magyarországi főoldalán – közölte a pályázat kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A korcsoport-győztesek egy-egy laptoppal lesznek gazdagabbak, illetve gondviselőjükkel együtt elutazhatnak a Google európai fejlesztő központjába, Zürichbe. Az országos győztes iskolája egymillió forint támogatásban részesül. Az eredményeket június 14-én díjátadó rendezvényen teszik közzé, ahol a döntőbe jutott pályázók és barátaik, szüleik, tanáraik vehetnek majd részt. További részletes információkat az érdeklődők a www.google.hu/d4g oldalon olvashatnak.