Ezt hívja, ha Ön is segítene a japán károsultakon!

Ezt hívja, ha Ön is segítene a japán károsultakon!

Nő tartja a telefont

A segélyvonalat az Invitel, a Magyar Telekom, T-Mobile és T-Home, a Telenor, a UPC és a Vodafone hálózatából hívhatják a segíteni szándékozók. Hívásonként vagy a JAPAN szó elküldésével SMS-enként kétszáz forintnyi támogatást lehet eljuttatni a japán földrengés és szökőár károsultjainak megsegítésére.

A tervek szerint az adományokból befolyt összeget egy japán iskola újjáépítésére fordítják. A telekommunikációs szolgáltatók semmilyen különdíjat nem számolnak fel a szöveges üzenetek és hívások után, a segélyszervezet a beérkező adományok teljes összegét megkapja. Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója szerint ezzel a magyar nép megmutathatja, hogy készen áll az összefogásra. Lévai Anikó jószolgálati nagykövet Japán és Magyarország baráti kapcsolatára, a két ország között mindig is meglévő jó viszonyra emlékeztetett, amelynek eredményeképpen a távol-keleti ország már töbször segítette Magyarországot. A vörösiszap-katasztrófa idején például japán iskolások is gyűjtöttek adományokat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a 11705008-20464565-ös számlaszámon, vagy online a www.segelyszervezet.hu oldalon “Japán” megjelöléssel is fogad adományokat.