Előzetesben a fóti kettős gyilkosság gyanúsítottja

Előzetesben a fóti kettős gyilkosság gyanúsítottja

előzetesbenA Pest Megyei Bíróság április 28-áig előzetes letartóztatásba helyezte a múlt szerdai fóti kettős gyilkosság valószínű elkövetőjét, P. Tibor Ferencet.

Kende Katalin, a bíróság szóvivője elmondta, a bíróság úgy ítélte meg, a kényszerintézkedésre a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye miatt van szükség, annak ellenére, hogy a férfi önként jelentkezett a rendőrségen. P. Tibor Ferencnek az előzetes letartóztatás időtartama alatt, elmeállapotának megfigyelése céljából az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben kell tartózkodnia a bírósági határozat értelmében.

A férfit, aki pénteken ügyvédje társaságában önként ment be a megyei rendőr-főkapitányság fővárosi, Teve utcai székházába, hogy feladja magát, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

fóti gyilkosság

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda este tudatta az MTI-vel, hogy kettős gyilkosság történt Fóton, és hogy nagy erőkkel keresik a vélt elkövetőt, P. Tibor Ferenc 34 éves budapesti lakost, akiről csütörtökön több fotót és részletes személyleírást is közzétett honlapján a rendőrség. A feltételezett elkövetőt forró nyomon üldözték, elfogatóparancsot adtak ki ellene, miközben a megadott telefonszámokon lakossági bejelentéseket is vártak. P. Tibor Ferenc szerda délután levélben hozta a rendőrség tudomására, hogy egy csecsemőt hagyott egy fóti családi házban, de arról, hogyan juttatta el a levelet a rendőrségre és abban mit írt még, a szóvivő nem mondott részleteket.

A nyomozók azonnal a helyszínre siettek, és meg is találták a már majdnem kiszáradt csecsemőt, akit egy fővárosi kórházba szállítottak. A fóti házban két holttestet is felfedeztek. A férfi 39 éves volt élettársa és a nő 76 éves édesanyja súlyos bántalmazás következtében halt meg. Később kiderült, hogy a feltételezett elkövető és a 39 éves nő együttéléséből született a gyilkosság helyszínén épségben hagyott kislány. Egyes sajtóértesülések szerint P. Tibor Ferenc régebben az idegenlégióban szolgált, de ezt az információt a rendőrségi szóvivő nem erősítette meg, mint ahogy azt sem, hogy a brutális tett kiváltó oka szerelemféltés lett volna.

Kapcsolódó cikkek