Újjászületett a neves gyáli lőtér

Újjászületett a neves gyáli lőtér

Sportlövők gyakorlás közben

A Hirt Ferenc országggyűlési képviselő által megnyitott létesítmény akadálymentes, és huszonöt, ötven, valamint százötven méteres pályákat alakítottak ki a rajta. A huszonöt és ötven méteres lőállások a taktikai házon belül vannak, de a százötveneseket is fűthető, zárt helyen építették ki, így télen is nyugodtan gyakorolhatnak nem csupán a sportlövők, de számos speciális fegyveres alakulat tagjai is.

Hirt Ferenc

Hirt Ferenc

A lőteret különlegessé teszi a zártláncú kamerarendszer, melynek segítségével figyelni lehet, illetve ki lehet elemezni a lövéseket. Magyarország legmodernebb lőterét több különböző szervezet és egyesület segítségével sikerült kialakítani. Az ünnepségen bemutatót tartottak az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Kiképző Központjának tagjai. Az avatáson a sportlövészetet olyan nagyságok képviselték, mint az olimpiai bajnok Hammerl László és Varga Károly, illetve a vb-győztes Joó Éva, valamint Tobai-Sike Renáta.

A pályák és a taktikai ház révén a létesítmény alkalmas rendvédelmi szervek és más fegyveres szervek speciális alakulatainak kiképzésére, hazai és nemzetközi versenyeinek, biztonsági cégek lövészeteinek lebonyolítására, továbbá a szabadidős lövők számára különféle szituációs lőgyakorlatok megvalósítására.