Új bevásárlóközpont nyílik a Blaha Lujza téren

Új bevásárlóközpont nyílik a Blaha Lujza téren

Europeum bevásárló központ ablaka

Az Ablon csoport harmincegyezer négyzetméteres, kilencmilliárd forintos komplexumában 2010 tavaszán nyílt meg a Courtyard by Mariott szálloda, mélygarázs, és a beruházás részeként készült el a hatezerötszáz négyzetméteres bevásárlóközpont. Az ingatlanfejlesztés részeként a bevásárlóközpont előtt lévő Blaha Lujza téren térburkolat felújítását, zöldterület kialakítását, új interaktív szökőkút megépítését tervezik, és erről egyeztetnek a fővárosi önkormányzattal.

Europeum bevásárló központ

Europeum bevásárló központ

Az Europeum Bevásárlóközpont hatezerötszáz négyzetméteréből ötezer-háromszáz négyzetmétert tesz ki a bérbe adható terület, amelynek kilencven százalékát már kiadták. A jelentősebb bérlők között van a Hennes&Mauritz divatáru, a Müller drogéria, a Deichmann cipő, az Yves Rocher kozmetika, a Samsonite bőrtáska profillal, az Illy kávézó és a Central Casino. A kereskedelmi egységek bérleti díja havonta négyzetméterenként húsz és száz euro között van a bérelt terület nagyságától, elhelyezkedésétől függően. A bevásárlóközpont vezetője, számok említése nélkül elmondta, hogy hosszú távú megtérülésben gondolkodnak, ami a tervezetthez képest némileg elhúzódhat a gazdasági válság hatására.

Az Ablon cégcsoport 1993. évi alapítása óta vezető szerepet tölt be Közép-Kelet-Európában ingatlanfejlesztőként. A londoni tőzsdén jegyzett részvénytársaság Magyarországon kívül Csehországban, Lengyelországban és Romániában folytat ingatlanfejlesztési tevékenységet.  Az Ablon cégcsoport húsz hazai projekt fejlesztése során több mint négyszázmillió euró befektetést hozott Magyarországra, amellyel összesen kétszázötezer négyzetméter beépített területet hozott létre és több mint nyolcezer-ötszáz munkahelyet teremtett.

Kapcsolódó cikkek