Városvédő futásra készül Budapest

Városvédő futásra készül Budapest

Futó lábak

A Városliget és a Pesti alsó rakpart között 9 órától 16 óráig az V., VI., IX., XIII. és XIV. kerületben a futók elhaladásáig több helyen is lesz forgalomelterelés, de a lezárt szakaszokat a futók elhaladása után folyamatosan megnyitják. Felvonulási tér Hősök tere és Damjanich utca közötti szakaszán viszont már április 8-án 0 órától vasárnap éjfélig nem lehet majd közlekedni, illetve parkolni.

Futó emberek Budapesten

A verseny útvonalán rendőrök és útvonal-biztosítók irányítják a forgalmat. A rendezvény honlapján közölt tájékoztató szerint vasárnap 9 órától 16 óráig le lesz zárva a Városligeti körút, az Olof Palme sétány, a Paál László út, a Dvorzsák sétány, valamint a Kós Károly sétány. Utóbbi kapcsán megjegyezték, hogy az M3-as felől érkezőket az Állatkerti körút felé jobbra, vagy a Hermina út felé balra terelik.

Vasárnap a BKV több járata is módosított útvonalon közlekedik majd. A verseny miatti forgalomkorlátozás hosszabb-rövidebb időre a 70-es, a 72-es, a 75-ös, a 78-as és a 79-es trolibusz, a 16-os, a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a 2-es, a 4-es és a 6-os villamos közlekedését érinti.