A Jobbik bemutatta a IV. Béla Tervet

A Jobbik bemutatta a IV. Béla Tervet

A jobbik sajtótájékoztatója

Az ellenzéki párt újratárgyalná az államadósság ügyét, progresszív adózást vezetne be és csendőrséget állítana fel. Az elmúlt húsz évben a mentő és megszorítócsomagok váltották egymást Magyarországon, miközben az érdemi megoldást egyik kormány sem ismerte fel. Az ellenzéki pártelnök szerint a kormány Széll Kálmán Terve alkalmatlan az ország problémáinak megoldására és ezért várhatóan félévente újabb csomagok követik majd.

A Jobbik első embere szerint a IV. Béla Tervvel meg lehet menteni Magyarországot, a Széll Kálmán Terv pedig lehet, hogy megnyugtatta az Európai Unió vezetőit, de csak annyit ért el, hogy Magyarországot újabb megszorítások elé állította. Az ellenzéki párt álláspontja szerint az ország hármas csapdahelyzetéből, államadósság, nemzetközi csapdahelyzet és demográfiai csapdából való kitörésére kell koncentrálni. A IV. Béla Terv pontjai között éppen ezért szerepel az államadósság újratárgyalása az átütemezés, az ideiglenes fizetési moratórium és a részleges leírás érdekében. Ha ezek a tárgyalások megfeneklenek, akkor a Jobbik szerint az adósság kedvezőbb feltételű kiváltásáról tárgyalásokat kell kezdeni Kínával.

A Jobbik javasolja a lisszaboni szerződés felmondását és népszavazás kiírását annak tartalmáról, valamint azt is, hogy akár az Európai Unió alternatívájaként is létrejövő Közép-Európai Unió lehetséges megvalósítási tárgyalásait kezdjék meg. Tivábbá forintosítaná a devizahiteleket, országgyűlési felügyelet alá vonná a Magyar Nemzeti Bankot, valamint az egykulcsos adózás helyett progresszív adózást vezetne be.

Vona Gábor

Vona Gábor

A demográfiai helyzet javítása érdekében a IV. Béla Terv a harmadik gyerektől adókedvezménnyé alakítaná a családi pótlékot, amelynek kiutalását az édesanya betöltött huszadik életévéhez kötné, a súlyosan alulszocializált gyermekek számára bentlakásos iskolahálózatot hozna létre, valamint rögzíti, mivel a bevezetendő intézkedések egy része sértheti bizonyos társadalmi csoportok jelenleg meglévő érdekeit, ezért szükségszerű egy háromezer fős csendőrség felállítása.