Új parkolóhelyekkel gazdagodik Szigetszentmiklós

Új parkolóhelyekkel gazdagodik Szigetszentmiklós

Több száz parkoló autó

A munkálatokra több mint kilencvenhétmillió forintnyi uniós támogatást nyert el Szigetszentmiklós önkormányzata. Ez az összeg a költségek kilencven százalékát fedezi. Szabó József polgármester tájékoztatása szerint a százhuszonegy autó és húsz kerékpár biztonságos tárolására alkalmas P+R parkoló elkészülte után várhatóan egyre többen szállnak majd vonatra a Budapest-Ráckeve vonalon, így csökkenhet a városon átmenő gépkocsiforgalom.

Szabó József, polgármester

Szabó József, polgármester

Mivel az előrejelzések szerint 2015-re körülbelül tizenkét százalékkal nő a Szigetszentmiklós központú kistérség lakosainak száma, az új parkoló hozzájárul az elővárosi közlekedés gyorsításához is. A szigetszentmiklósi önkormányzat döntése értelmében a pályázati pénzből finanszírozott százöt gépkocsihelyen túl további tizenhat, P+R szabvány szerinti parkolóhelyet alakítanak ki saját erőből, és elkészül a Gyári út és a rendőrség közötti csatlakozó útszakasz is.

A fedett kerékpártárolókkal ellátott létesítmény területén, illetve annak közelében egyebek mellett térfigyelő rendszert és akadálymentesített gyalogutakat építenek ki, de a zöldfelületek is bővülnek, szépülnek majd.