Balatoni évadnyitó Keszthelyen

Balatoni évadnyitó Keszthelyen

A Balaton

A tó partján megjelent vendégek, helyi lakosok, egyházi és világi méltóságok előtt, Manninger Jenő országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy Keszthely hozzájárul a Balaton sokszínűségének és vonzerejének növeléséhez, és a kultúra balatoni fővárosa, amely jelentős megújuláson megy keresztül. Manninger Jenő emlékeztetett arra, hogy május elseje a munka és az édesanyák ünnepe mellett az uniós csatlakozásunk dátuma is egyben, amire reményei szerint egyre szívesebben gondol majd mindenki. 

 

Balaton part

Balaton part

Ruzsics Ferenc polgármester elmondta, hogy Keszthelyen és környékén sok ember él az idegenforgalomból. A térség vállalkozói elsősorban a hazai turizmusra építenek, amelynek fellendítését szolgálja az új Széchenyi Pihenő Kártya is. Reményeik szerint idén kevesebb lesz a viharos nap, mint tavaly, ami kedvezően befolyásolja az idegenforgalmi mutatókat. A polgármester beszámolója szerint Keszthely főtere jelentős megújuláson megy keresztül. A beruházás első, a tervek szerint jövő év április közepére elkészülő, közel egy milliárd forintos üteméhez ötszázharminc millió forint uniós támogatást nyert a város.

Hajó a Balatonon

Hajó a Balatonon

A fejlesztés második ütemének, további hétszáz millió forintos beruházásnak az előkészületei szintén megtörténtek. Keszthely háromszázmillió forintos támogatást nyert a Balaton partja megújítására is, amelyből egyebek közt a sétány, a zenepavilon, a vízhálózat, színpad, szökőkút,  játszótér épül majd, a tervek szerint jövő szezonra.

Az évadnyitó ünnep zárásaként a város vezetése hajóra szállt a meghívott vendégekkel, valamint a helyi cserkészek egy csoportjával, és az idegenforgalmi szezon nyitányaként megkoszorúzta a Balatont a tó közepén.

Kapcsolódó cikkek