Licittel segítik az SOS Gyermekfalut

Licittel segítik az SOS Gyermekfalut

Sos gyermekfalu

Árverésre ajánlotta fel Kassai Viktor FIFA-bíró és Barabás Évi televíziós riporter az általuk aláírt, minősítet focilabdát és a magyar labdarúgó-válogatott mezét május elsején a Hármashatár-hegyen megrendezett második Samsung Olimpiai Zöld Fesztiválon. A hazai SOS Gyermekfaluk lakói, közel százötven SOS gyermek a három magyarországi SOS faluból és ifjúsági házból, Szegedről, Battonyáról, Lajosmizséről, Kecskemétről, Séből és Kőszegről, futottak, fociztak és minden programból óriási lelkesedéssel vették ki részüket a zuhogó eső ellenére.

Barabás Évi

Barabás Évi

Velük sportolt Barabás Évi televíziós riporter, az SOS Gyermekfalu jótékonysági nagykövete. A focitorna döntőit Kassai Viktor nemzetközi labdarúgó-játékvezető dirigálta. Mindketten dedikáltak egy focilabdát és a magyar fociválogatott egy mezét. A két tárgyat a nap folyamán árverésre ajánlották fel, hogy a bevétellel az SOS Gyermekfalut segítsék. A FIFA futball-labda kikiáltási ára ötvenezer forint, a válogatott mezé pedig huszonötezer forint. Licitálni az SOS Gyermekfalu weboldalán keresztül lehet. Az árverés gyermeknapig, azaz május 29-ig tart.

Eredmények szempontjából a májusi eső aranyat ért az SOS Gyermekfalu versenyzői számára. Harminchárom vállalkozó gyermek teljesítette a három km-es távot. Az egy kilométeres gyerekfutamon ötvenhárom SOS gyerek is rajthoz állt, a futamot Bogdán Balázs (SOS Gyermekfalu Kőszeg) nyerte meg, őt a kőszegi Németh Norbert és a kecskeméti Szűcs Krisztofer követe. A 3×1 kilométeres váltót is sikerrel próbálták ki a fiatal atléták, az első és a második helyen a kőszegi, battonyai és séi gyerekekből álló csapatok futottak be.  Ötvenen küzdöttek a kispályás focimeccseken, ahol az SOS Gyermekfalu és a Samsung csapatai mérkőztek meg egymással, olyan igazi profi játékvezető bíráskodása mellett, mint a dél-afrikai focivébén is szereplő Kassai Viktor. A kupát a kőszegi SOS Gyermekfalu csapata büntetőkkel nyerte.

Kassai Viktor

Kassai Viktor, FIFA-bíró 

A rendezvényen mutatták be a Gyermekfalu gyermekszemmel című anyák napi könyvet is, mely az SOS gyerekekről készült fotókkal mutatja be az ő mindennapjaikat. A fotók mellett egy-egy idézet világít rá arra a szeretetre és törődésre, mely a gyerekek mindennapjait veszi körül. A képek egy részét profik, másik részét a gyerekek készítették azzal a negyvenöt fényképezőgéppel melyet a Samsung biztosított a számunkra. A Samsung gondozásában megjelent könyvek Ulpius-ház Könyvkiadó segíti terjeszteni és a teljes befolyó összeg az SOS Gyermekfalu működését támogatja. A könyv előszavát Barabás Évi, televíziós riporter, az SOS Gyermekfalu jótékonysági nagykövete írta.