Nem zárják be a Corvinus egyetemet

Nem zárják be a Corvinus egyetemet

Corvinus EgyetemHoffmann Rózsa szerint a Budapesti Corvinus Egyetemre szükség van, ezért meg is fog maradni.

Az oktatási államtitkár azt mondta, hogy teljes félreértése volt a szándékuknak az a hír, miszerint a Corvinust be fogják zárni. Ilyen rossz ötlete nem születhet senkinek, aki az oktatással foglalkozik – jelentette ki Hoffmann Rózsa. Szó sincs arról, hogy a Corvinust, vagy bármilyen egyetemet, mint egyetemet be akarnának zárni, csupán arról van szó, hogy vizsgálják a racionálisabb szerkezet kialakításának lehetőségeit. Hoffmann Rózsa az intézmény vezetőjével a jövő héten találkozik. Arra a kérdésre, milyen formában működik majd tovább az egyetem, azt mondta, ez majd elválik majd, még folynak a konzultációk.

Hoffmann Rózsa

Hoffmann Rózsa

Megnézik, van-e értelme egyáltalán egy új egyetemi struktúra kialakításának. Nincs eldöntve semmi, az új egyetemi struktúrával kapcsolatos kérdésekre néhány hét múlva tud válaszolni, de az is lehet, hogy a végső válasz csak a törvénnyel születik meg. Hoffmann Rózsa ugyanakkor azt is mondta, hogy jelenleg kétszázegy helyszínen mintegy százhatvan karon folyik képzés huszonkilenc állami intézményben, ez egy tízmilliós országban soknak tűnik. A felsőoktatási intézményrendszer átalakításáról az egyik hírportál írt szerdán, arra hivatkozva, hogy birtokába került egy erről szóló koncepció. E szerint a mostani huszonkilenc állami fenntartású felsőoktatási intézmény helyett mindössze tizenhat maradna.

Az oktatási államtitkár a múlt héten egyeztetésre hívta a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Pannon Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a gödöllői Szent István Egyetem vezetőjét. A tizenkettedik egyetem a még nem létező Nemzeti Közszolgálati Egyetem lenne.